Gazeteci Deniz Yücel serbest

Gazeteci Deniz Yücel serbest
Türkiye'de bir yıldır tutuklu bulunan Die Welt muhabiri Deniz Yücel serbest bırakıldı.

Türkiye'de tutuklu bulunan Die Welt muhabiri Deniz Yücel'in bir yıldır tutuklu olmasına rağmen hakkında hazırlanan iddianamenin tamamlanmamasına tepki gösteren Merkel, "Hukuk devleti ilkelerine sadık kalınmalı" demişti.

Başbakan Yıldırım ise "Her duruşma bir umuttur. Duruşma yapılırsa bir umut doğabilir" açıklamasında bulundu.

Die Welt gazetesi, yurtdışına çıkış yasağı getirilmediğini duyurdu. Bugün İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Yücel hakkında hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edildi.

Öte yandan Deniz Yücel hakkında iddianame hazırlandı. Yücel hakkında, ‘Terör örgütü propagandası yapmak’ ve ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ suçlamasıyla 4 yıldan 18 yıla kadar hapis talep edildi.

Almanya Dışişleri Bakanlığı da Yücel’in serbest kaldığını doğruladı. Alman Dışişleri, “Şimdi tabii ki önümüzdeki dakikalarda, saatlerde ne olacağını beklemek lazım” açıklaması yaparak, Türkiye yargısına teşekkür etti ve Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel’in ‘son günlerde bir çözüm sağlanması için yoğun çalışmalarda bulunduğunu’ söyledi. Sözcü, Yücel’in iki ülke arasında bir silah anlaşması karşılığında bırakılıp bırakılmadığı sorusuna yanıtında ise “Bir anlaşma yapılmadı” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.