GAZETECİ - YAZAR İBRAHİM EVİRGEN 1.AMED KİTAP FUARI'NDA SÖYLEŞİ YAPARAK, KİTAPLARINI İMZALAYACAK

GAZETECİ - YAZAR İBRAHİM EVİRGEN 1.AMED KİTAP FUARI'NDA  SÖYLEŞİ YAPARAK, KİTAPLARINI İMZALAYACAK
Gazeteci Yazar İbrahim Evirgen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen 1. Amed Kitap Fuarında, Diyarbakır'lı Fikir ve Sanat Adamları' adlı bir söyleşi yapacak.

Geçtğimiz  Kasım ayında 'DİYARBAKIR HATIRASI' adlı kitabı yayımlanan Evirgen, Çarşamba günü saat 12.00'de yapacağı söyleşiden sonra kitaplarını imzalayacak.

            Diyarbakır Yazarlar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi olan Evirgen'in kaleme aldığı 'Diyarbakır Hatırası' adlı kitabı iki bölümden oluşuyor.

Birinci bölümde Diyarbakır'ın çeşitli eğitim kurumlarında yazarın bizzat şahit olduğu olaylar ele alınırken, kitabın ikinci bölümünde ise, Evirgen'in uzun yıllar Diyarbakır'da yayımlanan YENİ YURT Gazetesinde çıkan yazılardan yola çıkılarak bir seçki oluşturulmuş.

            Öykülerin  hepsinin yaşanmış gerçek olaylardan esinlenerek kaleme alındığı kitapta 'Ne Asildir Benim Memleketim' adlı bir şiire de yer verilmiş.

            Evirgen, doğup büyüdüğü memleketine olan vefa borcumu ödemek için kitabı kaleme aldığını belirterek,  şöyle konuştu: 'Diyarbakır'a duyduğum hasletleri bugüne dek yazdığım şiir ve yazılarımda hep dile getirdim. Gözlemlerimi çeşitli dergi ve gazetelerde yazdığım köşe yazılarında belirtmeye çalıştım. Yüzlerce kalem erbabının yetiştiği mezopotamya'nın bu bereketli topraklarında  çeşitli yerlerde çıkan yazılarımı bu kitapta bir araya getirdim. Kadim kentim Diyarbakır'da bizzat şahit olduğum olayları kimi zaman mizah, kimi zamanda hüzünle birleştirerek, öykü tadında anlatmaya çalıştım. Bu güzel şehrime hizmet ederek faydalı olabilirsem kendimi mutlu hissedeceğim. Çarşamba günü saat 12.00'de Sümer Parktaki 1. Amed Kitap fuarında yapacağım söyleşiye tüm  gönül dostlarını bekliyorum. Yolu sevgiden, kitaptan ve barıştan geçen herkesle birgün karşılaşmak dileğiyle,  sevgiler, saygılar...'

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.