Gazetecilerin tutuklanmasının yıldönümü protestosu

Gazetecilerin tutuklanmasının yıldönümü protestosu
Diyarbakır merkezli bir soruşturma kapsamında 16 Haziran 2022’de 16 gazetecinin tutuklanması Diyarbakır Adliyesi önünde meslektaşları tarafından protesto edildi.

Salih Yeşil

TİGRİS HABER - Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının geçen yıl yürüttüğü bir soruşturma kapsamında 16 gazetecinin tutuklanmasının yıldönümünde, gazetecilerin tutuklanması Diyarbakır Adliyesi önünde yapılan basın açıklasıyla protesto edildi. Konuya ilişkin açıklama yapan Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) üyesi Selman Çiçek, gazetecilerin iktidarın hedefinde olduğunu belirterek, gazetecilere yönelik her gün yeni baskı ve engellemenin gerçekleştiğini dile getirdi. Gazetecilerin yargı tacizine maruz kaldığını söyleyen Çiçek,"İktidar ve yargı, Kürt ve Kürt basınına yönelik düşmanca yaklaşımını 2022 yılının başından bu yana yoğun bir şekilde sürdürdü ve sürdürmeye de devam ediyor. Meslektaşlarımız hakkında tek bir suç delili olmamasına rağmen cezaevinde tutulmaya devam edilirken, birçok hak ihlaline de maruz kalıyor." ifadelerini kullandı.

Meslektaşlarının serbest bırakılmasını istedi

Bir yıldır gazetecilerin tutuklu olduğunu hatırlatan Çiçek, 14 Mayıs’ta gazeteci Beritan Canözer, DGF Eşbaşkanı Dicle Müftüoğlu, Mezopotamya Ajansı (MA) editörleri Abdurrahman Gök, Sedat Yılmaz'la birlikte toplam 7 gazetecinin tutuklandığını hatırlatan Çiçek, "İktidarın baskılarına karşı hakikatleri yazmaktan bir an olsun sakınmayan arkadaşlarımız, kadının, çocuğun, doğanın bir bütünen toplumun sesi olmuştur, olmaya da devam ediyor. Dolayısıyla iktidara yakın medya gibi algı yaratmaya değil, algıyı kırmayı amaç edinmiş, toplumsal haberciliği esas alan 16 basın emekçisi, bir yıldır cezaevinde tutularak, mesleklerini yapmaları engelleniyor." diyerek meslektaşlarını serbest bırakılmasını istedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.