Gazetecilerle son yemek

Gazetecilerle son yemek
Diyarbakır Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, kentte görev yapan gazetecilerle düzenlediği kahvaltılı toplantıyla vedalaştı.

"Resmi yazışmalarda Kürtçenin kullanılması konusunda izin için başvuruda bulunuldu mu?" sorusunu yanıtlayan Demirbaş, "Biz fiilli ve meşru mücadeleye inanıyoruz. Meşruiyet yasaların önündedir. Yasalara göre, yaptığımız suç olabilir ama bana göre o yasaların kendisi suçtur.’’

Gencer Arpacı

 Diyarbakır-Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde görev süresi dolacak olan Diyarbakır Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, kentte görev yapan gazetecilerle düzenlediği kahvaltılı toplantıyla vedalaştı.
10 yıldır Sur Belediye Başkanlığını yürüten Barış ve Demokrasi Partili Abdullah Demirbaş, görev süresinin dolması nedeni ile gazeteciler ile bir araya geldi. Düzenlenen kahvaltılı toplantıda gazetecilerle vedalaşan Demirbaş, görev yaptığı süre içerisinde kendisine destek olan gazetecilere teşekkürlerini illeti. Önümüzdeki yerel seçimlerde BDP'nin Sur Belediye Eş başkan Adayları Seyit Narin ve Fatma Işık'ın da katıldığı toplantıda konuşan Demirbaş, "Başta sizler olmak üzere, bize destek veren bütün kurumlara ve halkımıza, partimize teşekkürlerimi ifade ediyorum, hatamız olduysa bizi affetsinler.” ifadelerini kullandı.
Çok dilli belediyecilik hizmetiyle adından söz ettiren Sur Belediyesi’nin geçtiğimiz günlerde resmi yazışmaların Kürtçe ve Türkçe olarak yazılmasına başlaması konusuna değinen Demirbaş, "Kürtçe ve Türkçe yazışma aşamasına gelmeden önce bunun altyapısını geçtiğimiz yıllarda hazırlamıştık. Personelimize dil eğitimi verdik. Aldığımız kararlar arasında, belediyede istihdam edileceklerin Kürtçe, Ermenice ve Süryanice bilmeleri gerektiğini belirtmiştik. Yok edilmeye çalışılan diller yeniden yaşatılacaktır. Kürtçe, Ermenice, Süryanice dillerini öğrettiğimiz zaman, bu dili öğrenmek isteyen insanların sayısı artacak çünkü bilmedi mi artık orada görev yapamayacak. Biz dilli yaşamda hak ettiği yere getireceğiz. Bu nedenle aldığımız bu karar tarihseldir" diye konuştu. 
Gazetecilerin, "Resmi yazışmalarda Kürtçenin kullanılması konusunda izin için başvuruda bulunuldu mu?" sorusunu yanıtlayan Demirbaş, "Biz fiilli ve meşru mücadeleye inanıyoruz. Meşruiyet yasaların önündedir. Yasalara göre, yaptığımız suç olabilir ama bana göre o yasaların kendisi suçtur. Farklı dilleri bilen personel alımı yaparken, Anayasa'nın eşitlik ilkesine aykırı olduğundan dolayı hakkımda dava açıldı. Ben de savunmamda, ‘Sizin anayasanız eşit değil, biz eşitledik” dedim. Aldığımız bu kararlar Türkiye’nin anayasasında örnek teşkil edilecek kararlardır. Geçmiş dönemde ırkçılıkla aldığımız kararı hükümet şimdi kullanmaya başladı. Sur Belediyesi bünyesinde çalışanların arkadaşına ırkçı, nefret söyleminde bulanan kişinin işine son veriyoruz. Şimdi ise hükümet de bunu uygulamaya başladı” ifadelerini kullandı.
Demirbaş, yaptığı konuşmasının ardından gazetecilerle tek tek vedalaşarak helallik istedi. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.