Gaziler haftası etkinlikleri başladı

Gaziler haftası etkinlikleri başladı
Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Gaziler Haftası etkinlikleri kapsamında Anıt Park’ta düzenlenen çelenk sunma ve kutlama programına katıldı.

 

 

 Törene Vali Hasan Basri Güzeloğlu’nun yanı sıra Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat,7. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Sinan Yayla, Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, askeri ve mülki erkan ile öğrenciler katıldı.

Tören Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Vali Aydın Arslan Fen Lisesi öğrencilerinden Zehra Maviş ve Ela Cengiz tarafından günün anlam ve önemine uygun şiirler okundu.

 Daha sonra Muharip Gaziler Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Siraç Ezer törende yaptığı konuşmada: “Türk milletinin azmi, iradesi ve kudreti hainlere her zaman diz çöktürmüştür. Topraklarımızın bir daha istila edilmesine, hürriyet ve bağımsızlığımıza göz dikilmesine, ne biz ne de bizden sonraki nesiller müsaade etmeyecektir. Bu topraklar en kutsal emanet olarak korunacaktır” dedi.

 Yapılan konuşmanın ardından Anıt Parkta düzenlenen çelenk sunma töreni sona erdi.

 Törenin ardından Muharip Gaziler Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Siraç Ezer ve gazilerden oluşan heyet Valiliği ziyaret etti. Gaziler Vali Güzeloğlu ile Valilik Makamında bir süre görüştükten sonra etkinlik programlarına devam etmek üzere Valilikten ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum