Gece’den iki ödülle ayrılan tek bölge gazetesi olduk

Gece’den iki ödülle ayrılan tek bölge gazetesi olduk
Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nin (GGC) düzenlediği "29.Yılın Başarılı Gazetecileri" yarışmasında 10 ayrı dalda başarılı görülen gazetecilere, düzenlenen törenle ödülleri verildi.

DİYARBAKIR - Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nin (GGC) düzenlediği "29.Yılın Başarılı Gazetecileri" yarışmasında 10 ayrı dalda başarılı görülen gazetecilere, düzenlenen törenle ödülleri verildi. Yayın hayatına hızlı bir şekilde girerek okuyucularına profesyonel gazetecilerin hazırladığı

p/erformansı yüksek bir gazete sunan TİGRİS HABER gazetesi katıldığı ilk yarışmada 2 ödül birden aldı.Haber fotoğrafı dalında arkadaşımız birinciliği alırken, gazete mizanpajında ise mansiyon aldı.
 

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC) tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen "Yılın Başarılı Gazetecileri" yarışmasının sonuçlarının açıklanmasının ardından ödüle layık görülen gazeteciler, düzenlenen törenle ödüllerini aldı. Cemiyet lokalinde törene Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gülten Kışanak, HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, AKP milletvekilleri Mehmet Galip Ensarioğlu ve Mine Lök Beyaz, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Atilla Sertel, Türkiye’nin 81 vilayetinin gazeteciler cemiyeti başkanları, değişik bölgelerden gelen basın emekçileri ve çok sayıda STK temsilcisi katıldı.

Gazetemiz ile adaş olan Tigris Oda Orkestrası'nın müzik dinletisiyle başlayan gecede, program sunumu  Kürtçe ve Türkçe olarak yapıldı. 

Gecenin açılış konuşmasını yapan GGC Başkanı Mehmet Veysi İpek, gazetecilerin yaşadıkları sorun ve sıkıntılar üzerinde durarak, gazetecilerin haklarının devlet tarafından korunması gerektiğini söyledi. Yarışmada birinci olanları tebrik ederek konuşmasını sonlandıran İpek'ten sonra konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gülten Kışanak ise gazetecilerin hiçbir kurum ve örgütün baskısı altında kalmadan yazması gerektiğini söyledi. Gazetecilerin halkın gözü kulağı olduğunu vurgulayan Kışanak, emeklerinden dolayı tüm gazetecilere teşekkür etti.

Törende gecenin katılımcılarını Kürtçe selamlayarak başladığı konuşmasında Gıda, Hayvancılık ve Tarım Bakanı Mehdi Eker ile Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç da ödül alan gazetecileri tebrik etti. 

Yapılan konuşmalardan sonra 10 ayrı dalda başarılı olan gazetecilere ödülleri verilirken, gazetemiz TİGRİS HABER en iyi haber fotoğrafı dalında ve gazete mizanpajı dallarında iki ayrı kategoride ödüle layık görüldü.

Jüri Özel Ödülü de IŞİD tarafından boğazları kesilerek katledilen Amerikalı gazeteciler Steven Sotloff ve James Foley'in ailelerine verilmek üzere ABD Adana konsolosluğuna iletilirken, Ödüllerin dağıtılmasının ardından gece toplu fotoğraf çekimi de yapıldı. Daha sonra felekten bir gece çalan medya emekçileri gönüllerince eğlendiler. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.