"Geçinemiyoruz" diyen emekçilerden Diyarbakır’da miting

"Geçinemiyoruz" diyen emekçilerden Diyarbakır’da miting
Diyarbakır’da binlerce emekçi İstasyon Meydanı'nda "geçinemiyoruz" mitinginde bir araya geldi.

TİGRİS HABER - Diyarbakır'da İstasyon Meydanı’nda düzenlenen “Geçinemiyoruz” mitinginde emek örgütleri ve siyasi partiler alana 3 polis kontrol noktasından geçtikten sonra alındı. Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) öncülüğünde düzenlenen mitinge Urfa, Batman, Mardin, Şırnak, Antep, Hakkari başta olmak üzere bölge kentlerde bulunan KESK üyelerinin yanı sıra sivil toplum örgütleri ve siyasi partiler de katıldı.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, KESK Eş Genel Başkanı Şükran Kablan Yeşil, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konsey üyesi Halis Yerlikaya, TMMOB Genel Sekreteri Dersim Gül,  Kürdistan Komünist Partisi (KKP) Genel Başkanı Sinan Çiftyürek, HDP İl Eşbaşkanları Zeyat Ceylan ve Gülistan Atasoy de miting katılımcıları arasında yer aldı.

“Buradayız burada olmaya devam edeceğiz”

KESK Eş Genel Başkanı Şükran Kablan Yeşil mitingde yaptığı konuşmada, "Bugün buraya daha güçlü bağırmaya geldik, daha çok sabrımız tükendi. Ahlaksız olanlar bu ülkeyi soyup soğana çevirenlerdir. Ahlaksız olanlar yurt dışına para kaçıranlardır. Ahlaksız olanlar bu ülkede aşımıza ekmeğimize göz koyanlardır, ahlaksız olanlar sarayın ta kendisidir. Baskıyla, yasaklarla, her gün yeni cezaevi açma tehditleriyle bizi korkutmaya, sokaktan çekmeye çalışıyor. Buradayız bütün barikatları uygulamaları aşarak geldik, buradayız burada olmaya devam edeceğiz" dedi.

“Bu güne kadınlara ayrılmayan payı istemeye geldik”

Kablan sözlerine şöyle devam etti: "Darbe zihniyetini AKP-MHP bloku her fırsatta önümüze koyuyor. Emek, barış, demokrasi, adalet demekten asla vazgeçmeyiz. Bu hukuksuz uygulamalarınıza son verinceye, son arkadaşımız işine dönünceye mücadelemizi sürdüreceğiz. Bizler her gün biraz daha yoksullaşırken, borçlarımızı kapatmak için biraz daha borçlanırken bu ülkenin bir kesimi servetlerine servet katıyor. Biz buraya yılmadan korkmadan 'hükümet istifa' demeye geldik. Biz buraya 'bütçedeki payımızı istiyoruz' demeye geldik. Geçmiş yıllardan bu güne kadınlara ayrılmayan payı istemeye geldik. Sadece ahlaksız ve vicdansız değiller aynı zamanda yalancılar. 'Kamu emekçilerine yüzde 30-35 zam yaptık' dediler yalan çıktı. Asgari ücretliye tarihi zam yaptıklarını söylediler, Ocak 2021 zammını dahi karşılamıyorlar. Yalanlarınıza son verin.

OHAL'i hiç kaldırmadınız

Kamu emekçilerine zam yaptık dediler, iki gün sonra yalan çıktı. Asgari ücretliye tarihi artık yaptılar. Koca bir yalan, sırtımıza yüklenen onca yük varken, Ocak 2021 zammını bile karşılamıyor. Yalanlarınıza son verin. Bizlerin oluşturduğu bütçeyi daha fazla silaha, tanka, sınır ötesi operasyonlarına veriyorsunuz. Savaş politikalarına son, barış için buradayız.  Demokratik yöntemlerle bu ülkeyi yönetemediklerini biliyoruz. Krizi bahane ederek, OHAL ilan etmeyi, resmileştirmeyi söylemeye başladılar. Biz zaten yıllardır, OHAL’i yaşıyoruz. OHAL’i hiç kaldırmadınız. Kurduğunuz karakollarla, cezaevine attığınız arkadaşlarımızla OHAL’i yaşıyoruz.

“Saldırı dalgalarını kıranlar yine bizleriz”

 Ne yaparlarsa yapsınlar, bıçak kemikte. Emekçilere düşman olan bu düzen böyle gitmez. Karanlık bulutları dağıtarak, kardeşliğin dünyasını yakınlaştıracak, yegane güçler olarak buradayız. Saldırı dalgalarını kıranlar yine bizleriz. Aydınlık bir gelecek için umut emekçilerdir, üretenlerdir, bu kara kışta bu meydanı dolduranlardır. Yeter ki bu meydanları dolduran bizler kol kola olalım. Dünyanın en büyük ailesi olarak bizi parçalamayı hedef alan oyunları bozalım. Özlenen baharı getirmek için birlikte mücadele edelim. Özgürlük, demokrasi ve barış için yüreği çarpan, cezaevinde tutsak olan KESK’li arkadaşlarımıza, emeğin kürsüsünden selam gönderiyoruz.” (Kaynak: MA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum