Gelecekte dünyadaki yetişkinlerin %20'si obez olacak!

Gelecekte dünyadaki yetişkinlerin %20'si obez olacak!
Obezite tüm dünyada salgın düzeyinde artan hem sağlığa etkileri hem de sosyolojik açıdan acil önlem alınması gereken çok ciddi bir problem.
 


Obezite ve diyabetik cerrahi tedavisi konusunda uzun yıllardır başarılı çalışmalara imza atan Obezite ve Metabolizma Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Murat Üstün, Türkiye'nin obezite cerrahisi konusunda bir merkez olmasını arzuladıklarını belirtiyor. Bu amaçla İngiltere ile Türkiye arasında bir sağlık köprüsü kurma misyonuyla yola çıktıklarını belirten Üstün, obezite hastalığının insanlar üzerinde yarattığı etkileri üzerine konuştu.

2025'E KADAR DÜNYADAKİ YETİŞKİNLERİN %20'Sİ OBEZ OLACAK!

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de obeziteye karşı topyekün bir savaş yürütüldüğünü belirten Op. Dr. Murat Üstün, özellikle İngiltere'deki araştırmaların önemli olduğuna dikkat çekiyor ve sözlerine şöyle devam ediyor, "Londra'da bulunan Imperial College'ın yapmış olduğu bir araştırmaya göre, 2025 yılına kadar dünyadaki yetişkinlerin %20'sinin obez olacağı öngörülüyor. Dünya genelinde yapılan araştırmalar sonucunda ise 1975 yılında sadece 105 milyon olan obez kişi sayısının, 2014'te 641'e çıktığı belirtiliyor. 1975'ten bu yana obez erkeklerin sayısının ise yaklaşık üç kat artarak %3,2'den %10,8'e yükseldiği, kadınlarda ise %6,4'ten %14,9'a iki kat arttığı açıklanıyor."

TÜRK CERRAH OBEZİTE ARAŞTIRMALARI İÇİN İNGİLTERE'DE

Ülkemizin obezite konusunda dünyada 7'nci sıraya yükseldiğini belirten Üstün, sadece ülkemizin değil özellikle Avrupa'nın da büyük bir tehditle karşı karşıya olduğunu ifade ediyor. Obezite hastalığı konusunda İngiltere'de yapacağı araştırmalar sayesinde, Avrupa ve Türkiye arasında önemli bir işbirliğine imza atacaklarını söyleyen Üstün, özellikle Hollanda, İngiltere, Avustralya ve Almanya başta olmak üzere obezite konusunda yurtdışında yaşayan birçok hastalarının olduğunu açıklıyor.

Op. Dr. Murat Üstün, Türkiye'deki sağlık hizmetlerinin özellikle cerrahi tedaviler konusunda ileri seviyede oluşu ve yurtdışında sağlık sistemlerindeki aksamalardan dolayı hastaların Türkiye'de tedavi görmeyi tercih ettiğini anlatıyor.
İngiltere'de 500 bine yakın Türk'ün yaşadığını belirten Üstün, sağlık sistemindeki problemlerden dolayı çalışmalarının bir ayağını İngiltere'deki Kings College ve Imperial College'da Türk hekimlerinin kurduğu bir dernek olan ATHPA (İngiltere Türk Sağlık Profesyonelleri Derneği) ile gerçekleştireceklerini ve obezite konusunda bu çalışmalar ışığında önemli bir yol alınacağının altını çiziyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.