Gelinliğin yerini yöresel kıyafetler aldı

Gelinliğin yerini yöresel kıyafetler aldı
Evlenmek için Hakkari Belediyesine başvuran Hakkarili çiftler, belediyenin evlendirme dairesinde kıyılacak resmi nikah törenleri için yöresel kıyafetler giydi.

HAKKARİ - Evlenmek için Hakkari Belediyesine başvuran Hakkarili çiftler, belediyenin evlendirme dairesinde kıyılacak resmi nikah törenleri için yöresel kıyafetler giydi. 
Hakkari Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı evlendirme dairesine başvuran Hakkarili Hülya Şener ve Bülent Çatal isimli çiftlerin nikahı belediyede resmi törenle kıyıldı. Nikah kıyma töreni için Hakkari Belediyesi evlendirme dairesine gelen Şener ve Çatal çifti Hakkari’ye özgü olan (Kîras-Fistan ve Şal û Şepik) yöresel kıyafetler giyip evlilik cüzdanlarını imzalarken aynı anda belediyede kıyılan resmi nikah törenlerinde bir ilke imza atmış oldu. Çiftlerin nikahını evlendirme memuru A.Rahmi Taş kıyarken, törene çiftlerin davetli misafirleri ve Hakkari Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürü Ayhan Tunç şahitlik etti. Hakkari Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürü Ayhan Tunç yaptığı açıklamada, evlendirme dairesi nikah masasında böyle renkli ve kültürel bir töreni ilk defa yaptıklarını belirtirken, çiftlerden Bülent Çatal, tüm belediye yetkililerine ve kendilerini kırmayıp davetleri ile törene katılan davetlilere teşekkür etti.
Şener ve Çatal çiftinin nikahına katılan davetli kadın misafirlerinde giydi yöresel kıyafetler törene ayrı renk katarken, burada bulunanlar çifti tek tek tebrik edip hatıra fotoğrafı çektirdi. Çiftler bugünde Pagan Caddesi üzerinde bulunan bir okulun bahçesinde yapılan görkemli bir düğünle dünya evine girdiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.