“Gelip görmek lazım”

“Gelip görmek lazım”
Dicle Üniversitesi (DÜ) Ziraat Fakültesi'nce düzenlenen ve Diyarbakır Ticaret Borsasısın da desteklediği Türkiye 5'inci Uluslararası Katılımlı Tohumculuk Kongresi ve Sektörel İş Formuna katılan değişik illerin Üniversite Öğretim Üyeleri Diyarbakır gerçe

Medyada yansıyan Diyarbakır ile gelip görülen Diyarbakır arasında çok büyük farkın olduğunu anlatan Uludağ Üniversitesi,Ankara Üniversitesi ile Ege Üniversitesi Öğretim Üyeleri farklı kültürlerin mozaiğini içinde bulunduran Diyarbakır’ın gerçek yüzünü herkesin görmesi gerektiğini söylediler.

 

Türkiye 5'inci Uluslararası Katılımlı Tohumculuk Kongresi ve Sektörel İş Formuna katılan 20 ülkeden 45 araştırmacı ile 160 Üniversite Öğretim Üyeleri ve akademisyenler Diyarbakır Ticaret Borsası tarafından ağırlandığı gecede bir araya geldiler.

Diyarbakır Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ahmet Ay,Başkan Vekili Şehmus Ayhan,Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Boylu ile Meclis Üyesi A.Hamit Kaya,5.Uluslararası Katılımlı Tohumculuk Kongresi Başkanları Prof.Dr.Mehmet Başbağ,Yrd.Doç.Dr. Vedat Pirinç’in katıldığı gecede Diyarbakır’a ilk kez gelen farklı illerin Üniversite hocaları Diyarbakır’ı değerlendirdiler.

 

-MEDYADA YANSAYAN DİYARBAKIR FARKLI-

Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Nazan Dağüstü,Diyarbakır’ın medyada yansıtıldığı gibi ürkütücü bir kent olmadığını belirterek’’ Farklı kültürlerin mozağını içinde bulunduran Diyarbakır ilimizin sanıldığı gibi ürkütücü olmadığını yapılan ev sahipliği ve gözlemlerimizde gördük.Medyada yansıtılan Diyarbakır ile gelip gördüğümüz Diyarbakır arasında çok büyük fark bulunmaktadır.Bu nedenle Kongreye katılamayan Diyarbakır’ı görme fırsatı yakalamayan diğer hocalarımızın adına büyük üzüntü duyuyorum. 5.Uluslararası Katılımlı Tohumculuk Kongresine emek ve destek veren herkesi bu büyük başarıdan dolayı kutluyorum’’dedi.

 

-DİYARBAKIR GÜVENLİ BİR KENT -

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Özer Kolsarıcı ise her yıl Diyarbakır’da farklı değişikliklerin yaşandığını belirterek,Diyarbakır’da yaşanan olaylar İstanbul’da Ankara’da da  yaşanmaktadır.Ama gelin görün ki burada yaşananlar çok farklı bir şekilde yansıtılıp ön plana çıkarılmaktadır.Aslında batı yaşananlar ile bu rada yaşananlar arasında hiçbir fark yoktur.Kongre eğitim seminerleri gibi nedenlerle değişik yıllarda Diyarbakır ve bölgeyi görme fırsatı yakaladım.Her yıl Diyarbakır ve Bölgede farklılıkların ve gelişmelerin yaşandığını gördüm.Bu kentin asla ve asla güvensiz olduğunu düşünmüyorum.Ankara nasıl ise diyarbakır’da öyledir.Herkesin gelip Diyarbakır’ı görmesinde fayda görüyorum.’’

-DİYARBAKIR MUTLAKA GÖRÜLMELİ-

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölüm Başkanı Prof.Dr.Ahmet Esen Çelen isen Diyarbakır’ın mutlaka görülmesi gereken bir kent olduğunu belirterek’’Kentte Güvenlik ve huzurun tam olduğu bölge insanının ne kadar misafir perver olduğunu gelip görünce daha iyi anlama şansı oluyor insanın batı nasıl ise doğunun da aynı olduğunu gördük.Burada yaşananların aynısı batıda da yaşanıyor aradaki tek fark buradaki olayların büyültülerek farklı bir biçimde yansıtılmasıdır.Bu nedenle Kongere katılamayıp Diyarbakır’ı yakından göremeyen Hocalarımız adına üzüldüm.Ülke için bu tür başarılı çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’’dedi.

 

-GELECEK NESİLE AKTARINIZ-

Geceye ev sahipliği yapan Diyarbakır Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ahmet Ay ise her fırsatta Diyarbakır ve Bölgeyi  ziyaret eden yatırımcılara  ve eğitimcilere kenti tanıtmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getirerek’’Diyarbakır’ın hak ettiği konuma gelmesi için Diyarbakır Ticaret Borsası olarak her türlü çalışmalara destek vermekteyiz. Böylesi önemli bir kongreye destek vererek sizlerle bir arada olup sizleri ağırlamak bizleri onurlandırmıştır. Kentimizi görme fırsatı bulamayan Ülke eğitimine emek vermiş hocalarımızın ilimizi ve bölgemizi görerek eğitim verdiğiniz öğrencilerinize negatif aktaracağınız bizleri mutlu etmiştir. Kongrenin ilimizde yapılmasını sağlayan herkesede teşekkür ediyorum ’’şeklinde konuştu

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.