Genç girişimcilere yüzde 50 indirim desteği

Genç girişimcilere yüzde 50 indirim desteği
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, genç girişimcilere, teknoloji geliştirme bölgelerinde daha uygun şartlarda yer vereceklerini belirterek, "Sigorta primlerinde yüzde 50 indirim yapacağız, gelir vergisinde stopaj desteği sağlayacağız" dedi.

Bakanlık tarafından Türk Patent Enstitüsünde (TPE) düzenlenen, teknogirişim desteği alanlara yönelik eğitim programının açılışında konuşan Işık, iş hayatının kendine has bazı özellikleri olduğunu söyledi.

Türkiye'nin 2002'den bu yana "müthiş bir değişim" yaşandığını dile getiren Işık, "Bu değişimin en olumlu taraflarından bir tanesi artık reel sektörün ve girişimcilerin önündeki birçok engelin kaldırılmış olmasıdır" diye konuştu.

Gençlerin girişimcilik ruhunun, ülkenin 2023 hedeflerine ulaşmada en önemli gücü olduğunu anlatan Işık, bu hedeflere ulaşılabilmesi için teknoloji düzeyinin yükseltilmesi gerektiğini ifade etti.

"İnsan kaynadığında en fazla aranan özelliklerden birisinin de girişimcilik ruhu olduğunu" belirten Işık, bu anlamda 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın fikir, inanç ve teşebbüs hürriyetlerini bütün Türkiye'ye ezberlettiğini kaydetti.

- "Krizler girişimciliğe darbe vurdu"

Girişimciliğin, ülkelerin geleceği açısından büyük önemi bulunduğunu anlatan Işık, şöyle devam etti:

"Yaşadığımız ekonomik krizler pek çok tahribata yol açtı, onların pek çoğu da giderildi ama ülkeye yaptığı en fazla ve kalıcı tahribat, girişimcilik ruhuna vurulan darbedir. Aslında bu darbe, ülkenin geleceğine vurulan darbedir. Türkiye'de gençlerimizin çok önemli bir kısmı devlet memuru olmak istiyor. Halbuki gençlerimizin ticaret yapmak, üretmek, kendi işini kurmak, başka gençlere iş vermek hayaliyle hayata başlaması önemli. Girişimcilik ruhu dediğimiz odur."

Bakanlığın verdiği teknogirişim sermaye desteğinin tek başına anlamlı olamayabileceğini kaydeden Işık, gençlere ümitsizliğe kapılmamaları tavsiyesinde bulundu. Işık, artık Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin her aşamada gençlerin yanında olduğunu söyledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.