Gençler arazi kavgalarına karşı “kalkan” olacak

Gençler arazi kavgalarına karşı “kalkan” olacak
Hakkari’ye bağlı çevre köylerde özellikle mera ve tarım alanları nedeniyle aşiretler arasında çıkan kavgalara son verilmesi çağrısı yapan Akkuş ve Geçitli köylerinde yaşayan gençler, kavgaların sona ermemesi halinde “canlı kalkan” olacaklarını duyurdu.

HAKKARİ ve ilçelerine bağlı çevre köylerde tarım ve otlak alanları yüzünden aşiretler arasında özellikle yaz aylarında yoğunlaşan kavgaların son bulması için gençler harekete geçti. Hakkari’nin Bulvar Caddesi üzerinde basın açıklaması yapan Akkuş ve Geçitli köyüne mensup çok sayıda genç, kavgalara karşı gerektiğinde “canlı kalkan” olacaklarını duyurdu. Gençlere BDP yöneticileri de destek verdi. Gençler adına konuşan Geçitli köyü sakini Murat Akın, iki köylüler arasında yıllardır yaşanan kavganın son bulmasını istediklerini belirtti. Akın, “Devletin yapmış olduğu toprak reformu aşiretçiliği tekrardan bilinçli bir şekilde canlandırmak isterken, Hakkari’de var olan toplumsal huzuru bozmaktadır” dedi.

Mevcut politikalar nedeniyle son günlerde yeniden mezra ve arazi tartışmalarının başladığını söyleyen Akın, “Akkuş ve Geçitlili gençler olarak bu tür olaylar karşısında duyarlı hareket edeceğiz, toplumsal huzurun bozulmasının önünde duracağız” diye konuştu. (diha)  

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.