Gençler “Matrak” Öğreniyor

Gençler “Matrak” Öğreniyor
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hazırlanıp finanse edilen ve Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda hayata geçirilen “HAYATA KATIL” projeleri çerçevesinde Diyarbakır'ın Bağlar İlçesi Birlik Anadolu Lisesi “HER HAFTA BİR OKUL BİR OYUN” projesiyle gençler, oyunlar marifetiyle eğitim süreçlerine katkı sunuyor.

Tigris Haber- Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi sınırları içerisinde eğitim faaliyetleri sürdüren ve Birlik Anadolu Lisesi Koordinatörlüğünde 10 farklı Lisede yürütülecek olan projede 200’e yakın öğrenci “MATRAK” oynayarak, daha önce hiç karşılaşmadıkları ve yapmadıkları bir sporla tanışma fırsatı bulacak ve bu oyunu oynayacaklar.

matrak-ogreniyorlar-(3).jpeg

Birlik Anadolu Lisesi Okul İdaresi ve Beden Eğitimi Öğretmeni Nisa ÖZEN koordinesinde projeye katılan okulların Okul İdarecileri ve Beden Eğitimi Öğretmenlerince organize edilen “HER HAFTA BİR OKUL BİR OYUN” projesinin açılış törenine Bağlar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sayın Özcan EREN, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Mahsum AYHAN, İl Gençlik ve Spor Şube Müdürü Baki KARABULUT ve Okul Müdürleri katılmıştır. Yapılan açış törenine projenin uygulanacağı okulların öğrencileri katılarak proje açılış töreni şenlik havasında geçti.

matrak-ogreniyorlar-(4).jpeg

Projenin amacı; gençlerin ata sporları içinde yer alan “MATRAK” oyunu ile tanıştırıp, yok olmaya yüz tutmuş oyun kültürü içinde yer alan oyunla tanıştırıp, örf adet gelenek ve göreneklerin sonraki kuşaklara aktarılmasıdır. Projenin bir başka amacı spor vasıtası ile geçmiş ve günümüz arasında bağ kurarak gençlerin spora yönlendirilerek kişisel gelişimlerini desteklemek ve var olan potansiyeli ortaya çıkarmaları için imkan sağlamaktır. İmkan verilen gençlerin kendilerini tanıyarak; kendine güvenen, saygılı, sağlıklı genç nesiller olmalarına destek olmaktır. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.