Genel İş Sendikasında toplu istifa şoku!

Genel İş Sendikasında toplu istifa şoku!
DİSK/Genel-İş Diyarbakır 1 No’lu Şubesinin 11 Kasım’da, Bağlar Belediyesi Konferans salonunda yapılan 3. Olağan Genel Kurulu’na yönelik sendikanın eski yöneticisi Sedat Aydın’dan çarpıcı iddialar.

Yeni seçilen yönetimin başka bir listenin çıkmasına izin vermediğini iddia eden Aydın, yüzlerce üyenin istifa ettiğini belirtti.

Genel İş Diyarbakır 1 No’lu Şube’nin yeni seçilen yönetimine yönelik iddialarda bulunan Aydın, yönetimde temsil edilmelerinin engellendiğini ifade etti.

‘Dolaylı tehditler savurarak liste çıkarmamamıza engellediler’

‘Liste çıkarırsanız kongreyi erteleriz’ tehdidiyle karşı karşıya kaldıklarını iddia eden Aydın, yeni yönetime yönelik olarak şunları söyledi: “Bizim demokrasi geleneğimize uymayan, sendikayı, emeği hiçe sayan ve kafa kol ilişkilerine dayanan bir liste oluşturdular. Sendikanın üye sayısının yarısını oluşturan Dicle Üniversitesi yönetimine yer almamamıza yönelik dolaylı tehditler savurarak liste çıkarmamamıza engel oldular. Biz de bu durumu boykot ettik. Bir takım insanlar devreye girerek ‘liste çıkarırsanız kongreyi erteleriz’ türünden sözler sarf ettiler. Kongreyi ertelemek demek bir takım senaryoların devreye sokulması anlamına geliyordu. Biz ise yönetimde ortaklaşma niyetimizi ifade ettik. Yaklaşık iki ayı bulan görüşme ve tartışmalar neticesinde bir sonuç alamadık.”

‘Genel İş’te istifa furyası başladı’

Genel İş Diyarbakır 1 No’lu şubenin üye sayısının yarıya yakınının Dicle Üniversitesi’nde olduğunu ama buna karşın delege sayısında ancak üçte bir oranında temsil edildiklerine vurgu yapan Aydın, “Genel İş ‘in toplam üyesi resmi olarak bin 750 civarındadır. Bunun yüzeli kadarı zaten ihraç edilmiş üyelerdir. Ama bunların üyelikleri listede hala gözükmektedir. Bizim fakültedeki üye sayımız 860 kişidir. Yani mevcut listede yarı yarıya yakın bir üye sayısına sahip olmamıza rağmen bize herhangi bir şekilde yer verilmezken, aynı zamanda hiçe de sayılıyoruz. Oysa fakülte dışında bir kısım üyelerin üyelikleri düştüğü halde hala listelerde isimlerinin olması bir usulsüzlük olduğunun da göstergesidir. Çünkü bu üye sayısı üzerinden delege dağılımı yapıldı. Bu da yetmedi yönetimde temsilimizin sağlanmasını engellediler. Bize verilen 50 delegenin zaten 48’i kongreyi boykot ederek salona girmedik. Düşünün bir önceki dönem yönetici olmama rağmen listeyi dahi göremedim. Bunlar bir iddia da değil somut gerçekliklerdir. İtirazı olan buyursun çürütsün. Yeni yönetim seçildi ve ben Genel İş sendikası üyeliğimden de istifa ettim. Benim ardımdan da Genel İş’te istifa furyası başladı. İki gün içinde sendikadan istifa edenlerin sayısı 100’ü buldu.” İfadelerini kullandı.

Konuyla ilgili görüşmek istediğimiz yeni sendika başkanı, toplantıda olduğunu söyleyerek dönüş yapmadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum