Genelkurmay Başkanı Akar’ın tanık ifadesi: ‘Yanlış yoldasınız’ dedim

Genelkurmay Başkanı Akar’ın tanık ifadesi: ‘Yanlış yoldasınız’ dedim
Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, 15 Temmuz darbe girişiminde yaşadıklarını tanık sıfatıyla savcılığa anlattı. Akar, ifadesinde, darbecilere karşı durduğunu vurguladı.

 

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın 15 Temmuz darbe girişimi sonrası verdiği ifadenin ayrıntıları ortaya çıktı.

 

Akar, ifadesinde Tuğgeneral Hakan Evrim’in kendisini Fetullah Gülen ile görüştürmek istediğini aktardı.

 

İfadesinde Tümgeneral Mehmet Dişli’nin ”Herkesi alacağız” dediğini de belirten akar,  ”Darbecilere ‘Ölüm olmadan bitirin’ dedim ama ikna edemedim. Darbeye karşı durdum, ‘Yapmayın, kan dökmeyin’ dedim” ifadelerini aktardı.

 

Genelkurmay Başkanı, Tümgeneral Dişli’nin ise kendisine “Yola çıktık, dönüş yok” dediğini anlattı.

 

Akar’ın ifadesinden öne çıkanlar şöyle:

 

“‘Yapmayın, yanlış yoldasınız’ dedim. Ama darbenin başındaki isimlerden Tümgeneral Mehmet Dişli ‘Komutanım geri dönüş yok biz bu yola çıktık’ dedi. ‘Komutanım operasyon başladı herkesi alacağız’ gibi şeyler söyledi.

 

“Hiddetle ‘Ne diyorsun ulan sen, ne operasyonu? Sen manyak mısın? Sakın ha yapmayın’ şeklinde bağırdım. ‘Benim seninle böyle işlerle olanlarla hiçbir işim olamaz; kim bunlar, siz kimsiniz?’ dedim.

 

“Bu girişimin başarısız olacağını hiddetle anlatıyordum. Cezasını çekeceklerini hiç olmazsa bir erkeklik gösterip bu işi sonlandırmalarını söyledim, ‘Ölüm olmadan bitirin’ dedim, ikna edemedim. ‘Komutanım bu iş bitti, herkes yola çıktı’ anlamında şeyler söylüyordu. ‘TSK tarihine leke sürdünüz; gideceğiniz tek yer Cumhuriyet Savcısı’ dedim.

 

“Erdoğan’ın konuşması darbecilerin ümitlerini kırdı. ‘Savaştan bile beter ettiniz gidip teslim oldun’ dedim. Zaman ilerledikçe darbecilerin moralleri çöktü. Akın Öztürk’e ısrarla onları vazgeçir diyordum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.