Genişletilmiş heyet İmralı'ya gidiyor

Genişletilmiş heyet İmralı'ya gidiyor
İmralı heyetinin, genişletilmiş haliyle yarın İmralı Adası'na giderek PKK Lideri Abdullah Öcalan ile görüşmesi bekleniyor.

ANKARA-  Heyet DÖKH aktivisti Ceylan Bağrıyanık'ın katılımı ile 5 kişi olarak ziyaretini gerçekleştirecek.


Çözüm süreci kapsamında PKK Lideri Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere İmralı Heyetinin yarın İmralı'ya gitmesi bekleniyor. Hükümetin heyette yer almasına uzun süre sıcak bakmadığı DÖKH aktivisti Ceylan Bağrıyanık da DTK Eş Başkanı Hatip Dicle'den sonra heyete dahil edildi. Bir süredir Hükümet, Kandil ve İmralı görüşmelerine ilişkin ketum davranan İmralı heyeti konuya ilişkin herhangi bir açıklamada bulunmazken, heyetin genişletilmiş haliyle İmralı'ya gidişi ile müzakerelere geçilmesinin işareti sayılabileceği belirtiliyor. 

İlk olarak Ayla Akat Ata ve Ahmet Türk'ün İmralı Adası'na giderek PKK Lideri Abdullah Öcalan ile yaptığı görüşme ile başlayan İmralı'daki siyasi heyet görüşmelerine şimdiye kadar heyette yer alan İdris Baluken, Sırrı Süreyya Önder, Pervin Buldan, Hatip Dicle ve yer alırsa Ceylan Bağrıyanık'tan başka HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Altan Tan, Leyla Zana gibi isimler de değişik heyetlerde yer aldı. Hükümet daha sonra Ahmet Türk, Selahattin Demirtaş ve heyetler için ismi geçen Gültan Kışanak gibi isimlere veto uygularken, 2 kişi ile başlayan heyet 5 kişiye çıkmış oldu. 

En son kamuoyuna duyurulmadan 17 Aralık günü PKK Lideri Abdullah Öcalan ile görüşen İmralı heyeti, konuya ilişkin herhangi bir açıklamada bulunmadı. 29 Kasım tarihinde heyetin yaptığı görüşmede ise PKK Lideri Abdullah Öcalan "Müzakere Taslağını" heyet aracılığıyla hükümet ve Kandil'e sundu. Kandil taslağı kabul ettiğini açıklarken, hükümet konuya ilişkin doğrudan açıklama yapmaktan kaçındı. İmralı Heyeti 22 Aralık günü Yalçın Akdoğan ile yaptığı görüşmeden sonra "Yeni döneme girildiği" açıklaması yapmıştı.(Diha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.