Gergedan böceği komedisi

Gergedan böceği komedisi
VAN - Bölgede hemen her yerde görülen Gergedan böceğinin tanesinin 90 bin dolara satıldığına yönelik haberlerin servis edilmesinin ardından zengin olma hayali kuran yurttaşlar, Gergedan böceği avına çıktı.

Gergedan böceği komedisi

VAN - Bölgede hemen her yerde görülen Gergedan böceğinin tanesinin 90 bin dolara satıldığına yönelik haberlerin servis edilmesinin ardından zengin olma hayali kuran yurttaşlar, Gergedan böceği avına çıktı. İşin ticaretini yapma düşüncesi ile çok sayıda Gergedan böceği evlere hapsedildi. 

Bursa'nın İznik ilçesinde bir ailenin evinde görülen Gergedan böceğinin (Oryctes Nasicornis) kanadındaki kabuğunda keratin maddesi olduğu ve 90 bin dolara alıcı bulduğu yönündeki haberlerin ardından bir çok yerde yüzlerce böcek toplandı. Özellikle Van, Hakkari, Ankara, Erzurum ve Ağrı gibi bir çok ilde, görülen bu böcekler aileler tarafından hapsedilerek ticari kazanca dönüştürülmeye çalışılıyor. Yaşanan bu durum böceğin neslini tehlike altına atarken konu hakkında hiçbir önlemin alınmaması da dikkat çekiyor. 

Öte yandan böceğin neslinin tükenmek üzere olduğu ve nadiren bulunduğuna yönelik ortaya atılan iddialar ise asılsız çıktı. Erciş ilçesinde özellikle meyve ağaçlarının olduğu bölgelerde bu böcekten çok sayıda bulmak mümkün. Erciş'le birlikte birçok il ve ilçede böceğin olduğuna yönelik haberlerin gündeme gelmesi ise iddiaların asılsız olduğunu kanıtlıyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.