Gergin ve sinirliyseniz kestane tüketin

Gergin ve sinirliyseniz kestane tüketin
Uzman Diyetisyen Serkan Tutar, “Gergin ve sinirliyseniz kestane tüketin” önerisinde bulundu.

 

  Kış aylarının gelmesi ile sıcak tüketilen ve mis gibi kokan kestanelerin tezgâhlarda yerlerini aldığını dile getiren Uzman Diyetisyen Serkan Tutar, “Artık akşam hazırlanan pilav içerisinde, püre olarak, kestane şekeri olarak hatta en kolayı tavada pişirerek tüketilecek. Kestane vitamin ve mineral içeriği ile birçok besine göre tercih edilme sebebidir. Öncelikle güçlü bir antioksidan olan kestane bu özelliği ile vücuda zarar veren serbest radikalleri vücuttan uzaklaştırır. Ayrıca yüksek lif içeriği nedeniyle yavaş çalışan barsak problemi yaşayan kişilerde beslenme programında tercih edilebilir. Güçlü bir potasyum kaynağı olması nedeni ile kalp kasının güçlenmesinde destek sağlar. Bu nedenle kilo vermek isteyenler belirli ölçülerde tüketebilir. Ama sağlıklı diye tüketim miktarına dikkat edilmezse kilo alımına neden olabilir. Unutmayın 3 kestane 1 dilim ekmeğe denk gelmektedir” dedi.

  “Çocuğunuz sürekli ders çalıştığı bir dönemdeyse veya siz yoğun bir iş temposunda çalışıyorsanız kestane tam size göre bir besin” diyen Uzman Diyetisyen Serkan Tutar, “ Çünkü yapılan çalışmalar kestanenin hafıza üzerinde olumlu etkileri olduğunu göstermektedir.  Bu etkisi dolaysıyla Alzheimer gibi hastalıklara yakalanma riskini de azaltmaktadır.  Kestane içerisinde B grubu vitaminleri de vardır. B grubu vitaminlerin en önemli etkisi ise sinir sistemi üzerinedir. Eğer genel yapınız gergin veya sinirli ise sakinleşmek için yine kestane tüketmelisiniz.  Soğuk kış aylarında vücut için en önemli besin öğesi olan C vitamini yine kestane içerisinde bulunmaktadır. Kestane tüketen kişilerin kış aylarında hasta olma riskleri daha az olacaktır. Ayrıca içerisinde bulunan kalsiyum hepimizin bildiği gibi kemik ve diş sağlığı açısından önemlidir. Bu özelliği ile çocuklarında belirli miktarlarda beslenme programlarında bulunmasına özen gösterilmelidir” diye konuştu.

  Kestaneyi gönül rahatlığı ile en rahat tüketilmesi gereken yerin ise öğleden sonraki ara öğünde olduğunu ifade eden Uzman Diyetisyen Serkan Tutar, “Çünkü bu öğünde tüketilen kestane hem tok tutacak hem de akşam yemeğinde yemeğe saldırmanızı engelleyecektir. Kestanenin pişirilme yöntemlerine bakıldığında ise, mangalda, tavada, haşlayarak veya mikrodalgadadır. Eğer en pratik ve hızlı kestane hazırlama yöntemini tercih etmek istiyorsanız mikrodalga fırın ile kestanenin 3 dakika hazır hale gelecektir. Mangalda tercih edenlerde ise unutulmaması gereken kömürle yakın temas halinde olmamasıdır. Çünkü yakın temas halindeki kestane içerisinde vücuda zarar veren serbest radikal meydana gelir” dedi.(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.