Geri Dönüşümden neler elde ediliyor?

Geri Dönüşümden neler elde ediliyor?
Ne yazık ki, atılan her şey aslında geri dönüştürülemez. Bunun çeşitli nedenleri vardır, ancak asıl engel, belirli bir tür atılan öğenin geri dönüştürülmesi için süreçlerin mevcut olmayabileceği gerçeğidir.

TİGRİS HABER - Ne yazık ki, atılan her şey aslında geri dönüştürülemez. Bunun çeşitli nedenleri vardır, ancak asıl engel, belirli bir tür atılan öğenin geri dönüştürülmesi için süreçlerin mevcut olmayabileceği gerçeğidir.

Ancak bu tesiste plastik atıklar, plastik torba gibi şeyler yapmak için aşağı yukarı tamamen geri kazanılabilir.

Nasıl olduğunu öğrenelim.

1. Adım: Çöp kutusunu ayırma

Geri dönüştürülmesi planlanan herhangi bir çöp, önce geri dönüştürülebilecek uygun malzemeler için ayrılmalıdır. Bu özel geri dönüşüm tesisinde, makineler ve insan işçilerden oluşan bir karışım, plastik, cam, kâğıt, metal vb. şeyler için çöp yığınlarını toplar.

Bunlar yapay olarak seçilir ve geri dönüşüm süreci başlamadan önce konsantre edilir. Sınıflandırılmış malzeme yığınları tamamlandıktan sonra, yapıldıkları malzemenin geri kazanılabilmesi ve yeni bir şeye dönüştürülebilmesi için malzemelerin önceden işlenmesi gerekir.

Örneğin plastik gibi çoğu malzeme için, kullanılabilir bir "ham" malzemeye standart hale getirmek için çöpün küçük parçalara bölünmesi gerekir. Bu, çeşitli şekillerde yapılabilir, ancak en temel ve verimli olanlardan biri, onları küçük şeritler halinde parçalamaktır.

Bunun için özel parçalama makineleri kullanılır ve parçalanan parçalar büyük çuvallarda işlenmeye hazır hale getirilir. Örneğin, plastik şişeler gibi büyük, daha katı parçalar için, plastiği küçük parçalara veya talaşlara öğütmek için büyük, keskin, vida benzeri bir cihaz içeren ve daha sonra çuvallarda veya özel haznelerde toplanan başka bir özel makine kullanılır.

Çöp, daha kullanışlı bir forma önceden işlendikten sonra, bir sonraki adım onu ​​temizlemektir. Bu, orijinal öğenin içeriğinin veya toprağının vb.Bu özel tesiste, plastiği yumuşatan aynı "vida" aynı zamanda bu amaca yönelik özel bir temizleme ve filtreleme bölümü içerir.

Kağıt gibi diğer malzemeler için, büyük çöp kağıt yığınları, bir işleme makinesine beslenmeye hazır bir taşıma bandına yüklenir.

Bu makinede, gevşek kağıt elenir ve büyük sıkıştırılmış kağıt "kefaletleri" oluşturmak üzere sıkıştırılır. Bu kefaletler daha sonra forkliftler veya diğer özel makineler tarafından taşınır ve yolculuklarının bir sonraki aşaması için hazır bir depoda istiflenir.

geri-donusum-1-001.jpg

Adım 2: Daha fazla temizlik ve işleme

Plastik poşetler vb. şeyler parçalandıktan sonra, bir sonraki adım plastik parçaları başka bir temizleme turuna tabi tutmaktır. Bu tesiste, parçalar, sıvıyı temizlemeye ve kısmen sıvılaştırmaya zorlayan döner kanatlara sahip sıvı dolu özel bir makineye bırakılır.

Bu, geri dönüşüm sürecinin bir sonraki aşamasına ulaşana kadar makineden itilen bir tür plastik parçalanmış lapa oluşturur. Daha sonra lapa süzülür ve ısıtılır ve plastik parçaları ince bir toz haline getirilir.

Bu toz daha sonra ihtiyaç duyulduğunda boşaltılmaya hazır özel bir haznede saklanır.

3. Adım: Plastik topaklar yapmak

Hazır olan plastik tozu daha sonraki işlemler için başka bir makineye aktarılır. Bu durumda, toz eritilir ve mercimek büyüklüğünde plastik topaklara dönüştürülür.

Bu peletler bir kez oluşturulduktan sonra, depolama için bir dizi savak aracılığıyla daha fazla besleme hunisine beslenir.

Farklı plastik türleri ve renkleri benzer şekilde işlenerek bir sonraki adıma hazır olan küçük plastik topakları oluşturulur ve bunlardan yeni bir şey yapılır.

4. Adım: Sonraki öğeleri yapmak

Artık hazır olan "ham" plastik peletler, sırayla, yepyeni bir ürüne işlenmeye hazır başka bir makineye beslenir. Bu durumda plastik peletler tekrar eritilerek plastik taşıma torbalarına dönüştürülecektir.

Bunu yapmak için plastik peletler, ince, plastik levhalar yapmak için bir dizi makineden çekilen kalın bir plastik macun oluşturmak üzere yumuşatılır ve eritilir. Bu tabakalar daha sonra plastik tabaka demetleri haline getirilir ve ihtiyaç duyulana kadar saklanır.

Yeni bir plastik poşet kullanıma hazır olduğunda, bir rulo plastik levha, levhayı eşit dikdörtgen plastik levhalar halinde kesen başka bir makineye beslenir.

Bu yapıldıktan sonra, plastik levhalar, plastik torba yapmak için gerekli olan iki taraflı, açık uçlu plastik zarflara dönüştürülür. Bunlar daha sonra poşet istiflerini tek seferde kesen özel bir kesme kafası kullanılarak plastik poşetin genel şeklini kesmek için başka bir makineye beslenir.

Daha sonra her torba istifi, paketlemeye hazır otomatik bir taşıma bandı aracılığıyla makineden dışarı beslenir. Paketleme ve poşetleme alanına girdikten sonra, insan işçiler tesisin müşterilerine gönderilmek üzere plastik poşetleri paketliyor.

Ve bununla birlikte, geri dönüşüm süreci artık tamamlandı! (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.