'Geriye Erdoğan'ı öldürmek kalıyor' diye Fransız siyaset bilimciye soruşturma

'Geriye Erdoğan'ı öldürmek kalıyor' diye Fransız siyaset bilimciye soruşturma
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Fransız siyaset bilimci Philippe Moreau Defarges hakkında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ilişkin sözleri nedeniyle 'Cumhurbaşkanına suikaste azmettirme' suçundan soruşturma başlatıldığı aktarıldı.

 

 

Başsavcılıkça adliye muhabirlerine yapılan bilgilendirmeye göre, basında çıkan haberler ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın'ın verdiği şikayet dilekçesi üzerine, Defarges hakkında, Fransız televizyon kanalında sarf ettiği sözler nedeniyle 'Cumhurbaşkanına suikaste azmettirme' suçundan soruşturma başlatıldı.

Fransız haber ve ekonomi kanalı BFM Business'in yayınladığı 'Dünyada 7 Gün' isimli programda konuşan Fransa Uluslararası İlişkiler Enstitüsü (IFRI) siyaset bilimi uzmanı Defarges, Türkiye'de 16 Nisan'da yapılan halk oylamasının sonuçlarına itiraz edilmesi için hukuki yolların kapandığını savunarak, itirazların sonuçsuz kalacağını ifade etmişti.

Türkiye'de bir tıkanıklığın olduğunu öne süren Defarges, "O zaman geriye ya iç savaş ya da bunu söylemek zor ama onun (Erdoğan) öldürülmesi kalıyor" ifadesini kullanmıştı.

Sözlerinin kamuoyunda tepki toplaması ve Türkiye'nin Paris Büyükelçiliğinin IFRI nezdindeki girişimleri sonrası Defarges özür dilemişti.

Erdoğan'ın avukatı Aydın da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na dört sayfalık suç duyurusu dilekçesi vermişti.(Kaynak:Sputnik)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.