Gever'de tepkiler sürüyor

Gever'de tepkiler sürüyor
HDP ve Gever Demokratik Toplum Meclisi, polisin dün halka küfürler savurarak, saldırmasını kınayarak, Başbakan ve İçişleri Bakanı'nın Yüksekova halkından özür dileyerek, Vali, Kaymakam ve Emniyet Müdürü'nün görevden alınmasını istedi.

HAKKARİ - HDP ve Gever Demokratik Toplum Meclisi, polisin dün halka küfürler savurarak, saldırmasını kınayarak, Başbakan ve İçişleri Bakanı'nın Yüksekova halkından özür dileyerek, Vali, Kaymakam ve Emniyet Müdürü'nün görevden alınmasını istedi. 


Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, HDP ve Demokratik Toplum Meclisi, dün özel hareket timlerinin Orient İş Merkezi'ne yaptığı baskın sonrası halka küfredip, ilçe merkezini savaş alanına çevirmesini kınadı. HDP ve Gever Demokratik Toplum Meclisi adına DBP ilçe binasında açıklama yapan Gever Demokratik Toplum Meclisi Eş Başkanı Şerafettin Dede, dün yaşanan olayı hatırlatarak, polis ve özel harekat timlerinin tavrının kabul edilemez olduğunu söyledi. Başbakan'ın Yüksekova'ya özel talimatının gerçek anlamda ortaya çıktığını dile getiren Dede, "Görüntülerde de anlaşıldığı gibi ilçe merkezinde ne bir yürüyüş ne de polise karşı bir tepki vardı. Esnafımız ve halkımız günlük çalışmasında iken polisin saldırmasının, halkımızı provoke ederek sokaklara dökme çabasıydı . 2013 yılında savunmasız 3 insanımızı katleden anlayış dün ilçe sokaklarındaydı" diye konuştu. 

Polisin tavrının ve tahammülsüzlüğünün, Yüksekova halkının Kobanê direnişine sahip çıkmasına duyduğu öfkeden doğduğunu belirten Dede, "Eğer bu tepki 2 ay boyunca halkımızın demokratik eylemleri ile Kobanê'ye sahip çıkma nedeni ise Kobanê bizim parçamızdır. Yüksekova'dan ayrı düşünülemez. Bu küfürler ve bu hakaretler T.C. Anayasası'nın hangi maddesinde yer almaktadır?" diye sordu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.