Girişimcilik kariyer ve gençlik zirvesi yapıldı

Girişimcilik kariyer ve gençlik zirvesi yapıldı
Dicle Üniversitesi tarafından düzenlenen Girişimcilik Kariyer ve Gençlik Zirvesi geniş bir katılımla gerçekleşti.

Tigris Haber- Programda konuşan eski dönem Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, “Bu şehrin adı hep ya yakılan lastiklerle terör ile yürek yangınlarıyla gözyaşlarıyla felaketlerle anıldı. Sanki bu şehirde dünya mimarlık tarihine örnek teşkil edecek muhteşem bir felsefenin ürünü olan binalar ve tarihi yapılar yokmuş gibi, sanki bu şehirde 10 bin yıldır 30'un üzerinde medeniyet inşa edilmemiş gibi. Devletin ve hükümetin sağladığı imkânlarla birleştirip nasıl bir girişimci olabiliriz, kariyer planlayabiliriz bunun kararını vermek lazım. Model olacak Diyarbakır'ın yetiştirdiği çok önemli şahsiyetler var" dedi.

Programa, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, önceki dönem Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu,  Büyükşehir Belediye Kayyumu Cumali Atilla, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, Vali Yardımcısı Remzi Oğuz Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, kamu kurumu üst düzey yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri, akademisyenler, Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, TAV İcra Kurulu Başkanı Serkan Kaptan, iş dünyası yöneticileri, gençler ve çok sayıda davetli katıldı.

girisimcilik-kariyer-(4).jpeg

 Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan programın açılış konuşmasını Dicle Üniversitesi Girişim, Enerji ve Teknoloji Komitesi üyeleri tarafından yapıldı. Daha sonra Mühendislik Fakültesi Prof. Dr. Abdullah Toprak ve DÜ Rektörü Prof. Dr. Talip Gül birer konuşma yaptı.

 Rektör Gül'ün ardından konuşan eski dönem Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır'ın çok önemli fırsatlarının olduğunu söyledi. Eker, "Bu fırsatlar, büyük âlim ve sosyoloji ilminin kurucusu İbn-i Haldun'un deyimiyle coğrafya kaderdir gerçekliğinden ortaya çıkıyor. Diyarbakır'ın üzerinde bulunduğu coğrafya muhteşem medeniyetlerin bilinçlenmesine, doğmasına, büyümesine gelişmesine fırsat olmuş, mekân olmuş. Bu şehir hak etmediği bir algı üzerinden tanındı. Bu şehrin adı hep ya yakılan lastiklerle terör ile yürek yangınlarıyla gözyaşlarıyla felaketlerle anıldı. Sanki bu şehirde dünya mimarlık tarihine örnek teşkil edecek muhteşem bir felsefenin ürünü olan binalar ve tarihi yapılar yokmuş gibi, sanki bu şehirde 10 bin yıldır 30'un üzerinde medeniyet inşa edilmemiş gibi. Devletin ve hükümetin sağladığı imkânlarla birleştirip nasıl bir girişimci olabiliriz, kariyer planlayabiliriz bunun kararını vermek lazım. Model olacak Diyarbakır'ın yetiştirdiği çok önemli şahsiyetler var" dedi.

girisimcilik-kariyer-(2)-001.jpeg

Konuşmaların ardından programda Türkiye’deki teknolojik gelişmeler ve yapılan yatırımlar ile ilgili Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Sayın Mehmet Fatih Kacır bir sunum yaptı. Sunumdan sonra programa konuk olarak katılan TAV İcra Kurulu Başkanı Serkan Kaptan katılımcılara yönelik bir konuşma yaptı. Bakan Yardımcısı Kacır ve Tav İcra Kurulu Başkanı Kaptan’a DÜ Rektörü Talip Gül tarafından plaket takdiminin ardından Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir ve yöneticilerin konuşmacı olarak katıldığı panele geçildi. Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.