Gök: MHP, AKP'ye can simidi olmuş

Gök: MHP, AKP'ye can simidi olmuş
CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, MHP'nin partisine yönelik eleştirilerine yanıt vererek "MHP'nin AKP ile aynı çizgide siyaset yapmaya çalıştığını üzülerek görüyoruz.

 MHP, 7 Haziran seçimlerinden itibaren başlayarak her türlü konuda AKP'ye can simidi olmuş ve ülkenin bugün içinde bulunduğu durumda AKP ile baş sorumlu olarak durmaya devam ediyor. Önce kendileri ne yaptıklarına baksınlar" dedi.

" MHP'nin AKP ile aynı çizgide siyaset yapıyor"

CHP Grup Başkanvekili Gök, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Meclis'te basın koridoruna gelerek kadın gazetecilere karanfil dağıttı. Gök, MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan'ın 'Mustafa Kemal Atatürk hayatta olsaydı, CHP'yi kapatırdı' sözleri hakkında düşüncelerinin sorulması üzerine şöyle konuştu: "MHP'nin AKP ile aynı çizgide siyaset yapmaya çalıştığını üzülerek görüyoruz. MHP, 7 Haziran seçimlerinden itibaren başlayarak her türlü konuda AKP'ye can simidi olmuş ve ülkenin bugün içinde bulunduğu durumda AKP ile baş sorumlu olarak durmaya devam ediyor. Önce kendileri ne yaptıklarına baksınlar. Biz ülkemizi iktidarın bu ağır baskısından, Atatürk ilke ve devrimlerine yönelik tahripkâr tutumlarından, Türkiye'deki yozlaşmadan, yolsuzluktan, terörden kurtarmak için çırpınırken MHP her fırsatta AKP ile beraber davranarak Adalet ve Kalkınma Partisi'ne muazzam bir destek sağlamıştır. Bu desteği açıkça görülen bir partinin, partimizin kuruluşuna, kuruluş liderine ve ilkelerine söz söyleme hakkı bulunmamaktadır. Önce dönsünler, kendilerine bir baksınlar. Kendilerini bu yönde muhatap dahi almayız"

" Terörle sonuna kadar mücadele edilmesini savunuyoruz "

CHP'li Gök, MHP'den 'CHP'nin giderek HDP'lileştiği' yönündeki eleştirilere ise şu yanıtı verdi: "Böyle bir tavır olabilir mi? Biz ayrı bir siyasi partiyiz. Biz terörle aramıza âmâsız mesafe koyan bir partiyiz. HDP'yi bu yönden eleştiriyoruz, CHP ne HDP'dir ne AKP'dir ne MHP'dir. CHP'nin çizgileri bütün partilerden farklıdır. Biz terörle sonuna kadar mücadele edilmesini savunuyoruz. Ama terörle mücadele edilirken de meşru sınırlar içinde mücadele edilmesi gerektiğini savunuyoruz"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.