Görevimin başındayım!

Görevimin  başındayım!
AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar, görevden alınacağı iddialarını yalanlayarak, “Şuan Genel merkezde istişarelerimiz devam ediyor.

 

 Bizdeki bayrak yarışıdır, uygun görürlerse devir, ihtiyaç var derlerse devam ederiz. Genel merkezin istifamı istemedi, görevimin başındayım. Bu tür dedikoduları yapanlar gerçek partili değil” dedi. Öte yandan Ak Parti Kayapınar İlçe Başkanı Ahmet Akyıl ile Bismil İlçe Başkanı Abdulhadi Akaydın, önümüzdeki haftalarda yapılacak olan kongrede aday olmayacaklarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "yorulan çekilsin" açıklamasından sonra bazı il ve ilçelerde istifalar ve aday olmayacağını açıklayanların sayısı artıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısı üzerine Ak Parti Kayapınar İlçe Başkanı Ahmet Akyıl ile Bismil İlçe Başkanı Abdulhadi Akaydın, önümüzdeki haftalarda yapılacak olan kongrede aday olmayacaklarını açıkladı. Hafta sonu yapılacak olan ilçe kongrelerinde bazı ilçe başkanlarının aday gösterilmeyeceği beklenirken, kulislerde Ak Parti İl Başkanı Muhammed Akar’ın görevden alınacağı dedikoduları yayıldı.

İstifam istenmedi

Görevden alınacağı iddia edilen Akar, gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Ankara’da olduğunu, genel merkezde değerlendirmelerin devam ettiğini belirten Akar, “Genel Merkez istifamı istemedi. Bu yönlü tartışmalar dedikodudur. Görevimin başındayım. Genel merkez şuana kadar olumsuz bir şey söylemiş değil. Değerlendirmeler devam ediyor. Biz koltuk sevdalısı insanlar değiliz. Genel merkez bayrak devrini uygun görürse devir, ihtiyaç var derse devam ederiz. Şuan hem genel merkez, hem biz muhasebemizi yapıyoruz. İstişareler devam ediyor” dedi.

Dedikodu yapan gerçek partili değil

Genel Merkezin kimseyi zorla istifaya çağırmadığını belirten Akar, “Genel merkez kimseye istifa et demiyor. Herkes kendi öz iradesiyle hareket ediyor. Kimi arkadaşımız bırakacağını, kimisi de aday olmayacağını söylüyor. Partimiz görevi yürütenlere de bırakanlara da sahip çıkıyor. Diyarbakır’da da aday olmayacağını belirten iki arkadaşımız oldu. Bunlar istifa etmedi, sadece kongrede aday olmayacaklarını deklere ettiler. Hafta sonu İlçe kongrelerimiz başlıyor. İlk etapta Çüngüş ve Çermik kongrelerini yapacağız. Daha sonra diğer ilçeler bittikten sonra il kongresi olacak. İl ve İlçe örgütleri olarak seçimlerde iyi bir performans ortaya koyduk ve oy oranımızı yükselttik. Bu herkesin emeği ile ortaya çıktı. Bizde dedikodu yok. Meselemiz koltuk meselesi değil, memlekete sahip çıkmadır. Partimiz ve arkadaşlarımızla ilgili dedikodu yapanlar gerçek partili değil” diye konuştu.

Ali VURANEL/ÖZEL

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.