Gözaltılar devam ediyor

Gözaltılar devam ediyor
Diyarbakır'da yapılan ev baskınlarında bir kişi gözaltına alınırken, Dersim'de gözaltına alınan 4 kişiden 3'ü savcılığa sevk edildi. Maraş'ta ise gözaltına alınan 18 öğrenci ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

HABER MERKEZİ IŞİD'in Kobanê'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla yapılan eylemlerin ardından başlayan gözaltı ve tutuklama furyası devam ediyor. Dün gece saatlerinde Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde birçok eve, özel hareket polisleri tarafından baskınlar yapıldı. Baskınlar sonucu, Abdurezak Sabrioğlu isimli yurttaş polisler tarafından gözaltına alındı. Olaylarda taş atığı ve "Örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" iddiasıyla gözaltına alınan Sabrioğlu, Diyarbakır TEM Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Sabrioğlu'nun burada yapılan sorgusunun arından adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.


DERSİM 
Dersim'in Pertek ilçesinde Kobanê'ye yönelik saldırıları protesto etmek amacıyla gerçekleştirilen eylemlere katıldıkları gerekçesi ile polis tarafından 4 adrese sabah saatlerinde eş zamanlı baskınlar yapıldı. Evlerde yapılan aramalar sonrası 4 kişi gözaltına alındı. Emniyete götürülenlerden biri ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılırken Alican Uyanık, Gökhan Atan ve Hakan Kara isimli yurttaşlar "izinsiz eylemlere katılma" ve "kamu malına zarar verme" suçlamalarıyla savcılık ifadeleri alınmak üzere Pertek Adliyesi'ne çıkarıldı. Her üç kişinin de savcılık sorguları devam ediyor.

MARAŞ
Maraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde okuyan Kürt öğrencilere, bir grup ülkücü öğrencinin saldırması sonrası 18 Kürt öğrenci dün gece gözaltına alındı. Maraş Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen öğrenciler sabah saatlerinde ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılırken, Kürt öğrencilere saldıran ülkücülerin gözaltına alınmadığı gibi haklarında da herhangi bir işlemin de yapılmadığı öğrenildi.(Diha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.