Gribe karşı beslenme tavsiyeleri

Gribe karşı beslenme tavsiyeleri
Beslenme ve Diyet Uzmanı Elanur Yılmaz, kışın soğuk havalarda gribe iyi gelen besinler hakkında bilgiler verdi.

 

ISPANAK VE DİĞER YEŞİL YAPRAKLI SEBZELER

  Betakaroten içermelerinin yanı sıra A vitamini, C vitamini ve kalsiyum deposudurlar. Özellikle 35 yaş üzeri olanların ıspanak ve diğer yeşil yapraklı sebzeleri daha fazla tüketmeleri önemli. Çünkü bu sebzelerde bulunan folik asit, yaşlılıkta ortaya çıkabilecek Alzheimer riskini yüzde 50 azaltıyor.

MANDALİNA, KİVİ VE PORTAKAL

  Özellikler soğuk havalarda bu portakal gibi meyveler birer C vitamini deposudur. Bu sebepten bol miktarda tüketilmelidir. Özellikle portakalı yerken kabuğunu mümkün olduğunca ince soymaya çalışın. Alttan çıkan beyaz kısmıyla (bioflavonoid yapısıyla) birlikte tükettiğinizde daha fazla C vitamini almış olursunuz.

SARIMSAK

Antibakteriyel ve virüs karşıtı olan sarımsak, aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirici etkiye de sahip. Güçlü bir selenyum kaynağı da olan sarımsak, sağlıklı bir yaşam için mutlaka gereken sülfürü de içerir. Yemek yaparken yemeğinize bir diş sarımsak atarak mide ve bağırsakları güçlendirmeye yardımcı olur.

KARATURP

Antibiyotik özelliklerine sahip yağları içerir ve enfeksiyonlara karşı etkilidir. İştah açıcı, idrar söktürücü, karaciğeri kuvvetlendirici ve safra söktürücü etkilere de sahip olan kara turbun suyunu içebilir ya da köklerini salata halinde taze olarak tüketebilirsiniz.

YAĞLI BALIKLAR

Somon, sardalye gibi yağlı balıklar  mikroplarla savaşarak bağışıklığı yükseltir ve vücuttaki iltihapları önler.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.