Grup Alamor: Kadının sesiyle tüm kadınlar için!

Grup Alamor: Kadının sesiyle tüm kadınlar için!
Dersimli kadın sanatçılardan oluşan Grup Alamor, kadınların sorunlarından, hayatlarından, direnişlerinden bahseden bir grup.

Kadın sesini sanat alanında yükseltmek amacıyla, Yurtçiçek Asım Kültür Merkezi'nde 2013 yılında kurulan Grup Alamor, kısa süre önce kurulan bir grup olmasına rağmen, gerçekleştirdikleri birçok müzikal performans ile seslerini kitlelere ulaştırmayı başardı. Kadınların müzik alanında daha akitf olması için sadece kadınlardan oluşan bir müzik grubu kurduklarını vurgulayan grup üyeleri "Kadınların, yaşama dair umutlarını, mücadelelerini ve özgünlüklerini müziğe, sanata dökmelerini istiyoruz" diyerek müzikal çalışmalarını ve amaçlarını anlattı. 


Alamor: sınıfın rengi ile kadının renginin buluşması...

Sınıf mücadelesini temsil eden "Al" ve kadın mücadelesini temsil eden "Mor" renklerinin birleşmesinden ismini alan "Alamor", sadece kadın müzisyenlerden oluşan özgün bir sanat grubu. Alamor'un kuruluş hikâyesini anlatan grubun sanatçılarından Nilüfer Aktağ, "Kadınların, sistemin ve toplumun yarattığı tüm engellerden sıyrılmaları ve buna karşı durmaları, direnmeleri gerektiğini düşünüyoruz. Kadınların, yaşama dair umutlarını, mücadelelerini ve özgünlüklerini müziğe, sanata dökmelerini istiyoruz" sözleriyle grubun sanatsal amaçlarını anlattı.

'Kadın, edilgen yapıdan sıyrılmalı'

Kadınların genel olarak toplumun her alanında edilgen olduğunu söyleyen Aktağ, kadınların yaşamın her alanında ezildiğini, baskı altında tutulup katledildiğini, kadın bedeninin ve kimliğinin yok sayıldığını vurguladı. Kadınların müzik alanında daha aktif olması için sadece kadınlardan oluşan bir müzik grubu kurduklarını vurgulayan Aktağ, "Kadınlar, bir alanda üretirken sadece o alana odaklanmayacak. Kadınlar zaten toplumun her alanında ikinci sınıf pozisyonda tutuluyor. Bir alandan üretim yapmaları ya da ilerlemeleri ve başarılı olmaları, toplumun yapısı gereği engelleniyor. Bunun nedeni, toplum içerisinde kadınların edindikleri yerle alakalı bir durum. Aynı şeyler müzik için de geçerli" dedi.(diha)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.