Güçbirliği' adayları tanıtılıyor

Güçbirliği' adayları tanıtılıyor
Dersim Devrimci Güçbirliği, belediye eş başkan adaylarını açıklamak ve tanıtmak için Dersim Düğün Salonu’nda program düzenledi.

Tigris Haber- Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, Partizan temsilcileri, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Halide Türkoğlu, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Demokratik Aleviler Derneği (DAD) yöneticileri, HDP milletvekilleri, DBP ve HDP PM üyeleri programa katılmak üzere sabah saatlerinde kentte geldi.

Siyasi parti temsilcileri, Dersim halkı tarafından slogan ve zılgıtlarla kentin girişinde bulunan Aktuluk Kalan Petrol’de karşılandı, ardından oluşturulan araç konvoyu ile şehir merkezine gelindi.

YÜRÜYÜŞ YAPILDI

HDP İl Örgütü binası önünde bir araya gelen siyasi partilerin temsilcileri ve yurttaşlar, buradan yürüyerek programın düzenleneceği salona geçti. Siyasi parti temsilcileri, üyeleri ve yurttaşlar, polis tarafından üzerleri arandıktan sonra salona alındı.

SALONA KÜRTÇE VE TÜRKÇE PANKARTLAR ASILDI

Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş ile tutuklu bulunan kimi belediye eş başkanlarının posterlerinin asıldığı görülen salon, yine “Kendimizi de kentimizi de bizler yöneteceğiz”, “İttifak kazandıkça güç birliği kazanacak”, “İrademize kayyum atanamaz” yazılı Kürtçe ve Türkçe pankartlarla donatıldı. 

TUTUKLU EŞ BAŞKANLAR MESAJ GÖNDERDİ

Tanıtım programı görevden alınıp, yerlerine kayyum atanan Dersim Belediye Eş Başkanları Nurhayat Altun ve Mehmet Ali Bul’un yanı sıra, kentte geçmiş dönemde belediye eş başkanlığı yapmış Edibe Şahin’in tutuklu bulundukları cezaevlerinde gönderdikleri mesajların okunmasıyla başladı.

SEZAİ TEMELLİ: AKP'YE CEVABI SANDIKTA VERECEĞİZ

Toplantıda söz alan HDP Eş Başkanı Sezai Temelli, “Faşizme karşı çıkmak hepimizin önceliği olmalıdır. Çocuklarımızın geleceği bizim bu mücadele yan yana gelmemizle mümkündür. Bugün Dersim’de yaptığımız bunun için önemli bir adımdır. Türkiye’nin her yerinde devrimci, demokrat, emekçi, kadın bütün kesimlerle buluştuk. Güç birliklerini büyüttük. Bu yan yana gelmelerimiz bu ceberrut iktidara, bu faşist zihniyete en güçlü cevabı sandıkta verecek” dedi.

Temelli konuşmasında ayrıca açlık grevindeki Leyla Güven'e de selam gönderdi.

'TECRİT TÜM SORUNLARIN KAVŞAĞIDIR'

Açlık grevindeki herkesi saygıyla selamladığını belirten Temelli'nin konuşmasından satır başları şöyle:

Biz ölümlerin olmasını istemiyoruz. Bu gidişatın çok daha kötü bir yere sürüklenmesini istemiyoruz. Tüm yetkilileri yasa tanımazlıktan vazgeçmeye çağırıyoruz. Ortada bir hukuk tanımazlık vardır. Anayasa tanımazlıktır. Bir an önce yasaların gereğini yapılmasını istiyoruz. Sayın Öcalan’ın avukatları ve ailesiyle görüşmesini istiyoruz. Bu talebin bir an önce karşılanmasını istiyoruz. Açlık grevi de böylece sonlanabilir. Bu uyarımızı ciddiye alsınlar. Bu ülkeyi kötü noktalara sürüklemekten vazgeçsinler. Ortada bir hak gaspı, insanlık suçu vardır.

Bütün meseleleri tecride bağlıyorsunuz, başka bir şey söylemiyorsunuz diyorlar bize. Çünkü tecrit bütün meselelerin kavşağındadır. Kürt meselesini çözmek istemeyenler savaş, zulüm, şiddet politikalarıyla ayakta duranladır. Sürekli nefret söylemiyle bir toplumu gerenlerdir. Dünyada eşi benzeri görülmemiş bir şiddet politikası altındayız.

'ZULÜM İKTİDARINA KARŞI BİR ARAYA GELMELİYİZ'

Her gün kadınlar, emekçiler ölüyor. Şiddet her yerde.

Kürt düşmanlığıyla toplumsal barışı yok etmeye çalışıyorlar. Zulüm iktidarını kurmaya çalışıyorlar. O yüzden Kürdüyle Türküyle, Alevisiyle Sünnisiyle bu zulüm iktidarına karşı bir araya gelmeliyiz."

Her türlü kirli ittifak içerisinde olanlar, bizi de kendileri gibi sanıyorlar.

'HEPİMİZİN YOLU AÇIK OLSUN'

"Hep birlikte yan yana gelerek, sesimizi çok güçlü bir şekilde yükselterek diyoruz; Dersim Ya Me Ye” diyoruz. Dönen dönsün yolundan, biz dönmeyiz. Hepimizin yolu açık olsun.”

Toplantı, siyasi parti temsilcileri ve demokratik kitle örgütlerinin konuşmalarıyla sürüyor.

(Kaynak: Artı gerçek)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.