'Güle Algan olayının takipçisi olacağız'

'Güle Algan olayının takipçisi olacağız'
Batman Kent Kadın Meclisi üyeleri, imam nikahlı eşi tarafından balta ile katledilen Güle Algan cinayetini kınayarak, olayın takipçisi olacaklarını söyledi.

BATMAN - Batman Kent Kadın Meclisi üyeleri, Batman'ın Gercüş ilçesinde imam nikahlı eşi tarafından balta ile Güle Algan'ın cinayetine ilişkin Batman Kent Konseyi binasında basın açıklaması yaptı. Açıklamaya kadın örgütleri temsilcileri ile BDP Batman Eş Belediye Başkan adayları Gülistan Akel, Sabri Özdemir, Belediye Başkan Vekili Serhat Temel de katıldı. Açıklama yapan SELİS Kadın Danışmanlık Merkezi Sosyologu Rana Şeker, Ocak ayında en az 19 kadının eşi, kardeşi ve en yakınındaki kişiler tarafından katledildiğini hatırlatarak, öldüren kadınların hepsine "namus" süsü verilerek katledildiğini söyledi. 

'Devletin gözetiminde kadınlar katlediliyor'

Devletin gözetiminde onlarca kadın katledildiğini dile getiren Şeker, katil zanlılarının ise devlet koruması altında cinayetleri işlememiş gibi sahiplendiğini belirtti. Son birkaç aydır bölgede tecavüz, taciz ve cinayetlerin arttığını ifade eden Şeker, son günlerde bölge illerinde kadınların vahşice katledildiğine dikkat çekti. Katledilen Güle Algan'ın cenazesi yol kenarında bulunduğunu belirten Şeker, Güle Algan imam nikahlı eşi Ali Kemal Deniz tarafından balta ile katledildiğini ve Deniz'in ikinci cinayeti olduğunu dile getirdi. Kadına yönelik her türlü şiddeti kınayan Şeker, kadına şiddete karşı mücadelelerini yükselteceklerini ve yaşanan bu olayların takipçileri olacaklarını belirtti. 

gule-algan-2.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.