Güler yüzlü devir teslim

Güler yüzlü devir teslim
AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığında devir teslim töreni yapıldı.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığında Süleyman Serdar Budak görevi selefi Muhammed Dara Akar’dan devraldı. Devir teslim törenine birçok eski il başkanı da katılırken, törene birlik, beraberlik mesajları ve gülen yüzler damgasını vurdu.

Akar’dan Budak’a destek mesajı

AK Parti Diyarbakır’da çok iddialı olduğunun altını çizen Diyarbakır eski İl Başkanı Muhammed Dara Akar, görevi teslim ettiği Süleyman Serdar Budak’a başarılar diledi ve kendisini yalnız bırakmayacağını ifade etti. Akar, şunları söyledi: “Tecrübelerimizle sabittir, Diyarbakır’ın sorunlarıyla mücadele tek bir adama yüklenemez. Bu kamu işidir, bütün camianın işidir. Hepimizin ortak emeğiyle, desteğiyle olacak bir meseledir. O manada biz değerli başkanımızın sonuna kadar yanında olacağız ve sorunların çözümü konusunda vekillerimiz Ankara’da teşkilatlarımız yerelde hep beraber gayret içinde olacağız.”

Budak: Alan da veren de son derece memnun

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı görevini Akar’dan devralan Süleyman Serdar Budak ise “Bugün birlik, beraberlik günü, üzgün kimse yok. Hamdolsun, alan da veren de son derece memnun, mutlu, huzurlu. Çünkü önemli bir davanın yüküdür bu. Makam ve mevkiler gelip geçicidir. Bizimki de bir gün geçecek ama önemli olan bu ak yolda, bu ak davada layıkıyla bir nefer olabilmektir diye konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığına atanan ve Şeyh Said’in torunu olan Av. Muhammed Dara Akar, 2015 Ocak ayında Aydın Altaç’tan devraldığı bayrağı dün Süleyman Serdar Budak’a devretti.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı devir teslim töreninde yüzler gülüyordu. Törene AK Parti MKYK üyesi Mehmet Emin Yılmaz, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, AK Parti Diyarbakır eski il başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı toplantı salonunda dün yapılan devir teslim töreni ile halefi Süleyman Serdar Budak’a görevi devreden Akar, AK Parti camiasının bir aile olduğunu ve birliktelik ruhu ile bir arada olduklarını ifade etti.

16 Nisan’dan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye’de büyük bir değişim istediğine vurgu yapan Akar, AK Parti teşkilatlarında gündeme gelen değişim kapsamında iki ay önce görevini devredeceğini açıkladığını söyledi.

‘AK Parti bugün bu büyük davanın sancaktarlığını yapıyor’

Kendisinden önceki İl Başkanı Aydın Altaç’tan devraldığı sancağı Süleyman Serdar Budak’a teslim edeceğini ifade eden Akar, konuşmasını şöyle sürdürdü: “ Bu uğurda hayatını kaybeden, şehit olan Deryan Aktert kardeşimizi ve Orhan Mercan kardeşimizi şükran ve rahmet ile yad ediyorum. Bu böyle büyük bir davadır. AK Partinin öncesinden bizim devraldığımız bir davadır. AK Parti bugün bu büyük davanın sancaktarlığını yapıyor. Kıyamete kadar da hak batıl mücadelesinde hakkın sancağını inşallah bu kutlu kadrolar elinde bulunduracak ve inşallah hizmetlerini yapacaklardır.”

‘Biz gayreti olan insanların temsiliyetini önemseyen bir siyasi partiyiz’

AK Partinin her kademesinde görev yapan ve emek sarf eden herkese teşekkürlerini ifade eden Akar, “Müsterih olduğumuz ve kalbimizi rahat kılan şu; AK Parti Diyarbakır İl teşkilatı düzeyi, kabiliyeti yüksek, gayretli, çalışkan ve alnı ak bir teşkilattır. Bakın bugün burada birinci dönemden bu yana hizmet eden tüm yöneticilerle hepimiz bir aradayız. Şimdi inşallah bu bayrağı Serdar Budak kardeşimize teslim edeceğiz. Serdar Budak, İl teşkilatında emeği olan bir ağabeyimiz, kardeşimizdir. Yenişehir’de üç dönem büyük gayret ortaya koydu ve bu çalışmalarının neticesinde de Cumhurbaşkanımız sancağı kendisine devretti. Bu durum bizi, ailemizi gerçekten mutlu etti. Biz bu partide gayreti olan insanların temsiliyetini önemseyen bir siyasi partiyiz” diye konuştu.

‘AK Parti Diyarbakır’da çok iddialıdır’

Tüm parti teşkilatları olarak Budak’ı yalnız bırakmayacaklarını ve yanında olacaklarını ifade eden Akar, “Tecrübelerimizle sabittir, Diyarbakır’ın sorunlarıyla mücadele tek bir adama yüklenemez. Bu kamu işidir, bütün camianın işidir. Hepimizin ortak emeğiyle, desteğiyle olacak bir meseledir. O manada biz değerli başkanımızın sonuna kadar yanında olacağız ve sorunların çözümü konusunda vekillerimiz Ankara’da teşkilatlarımız yerelde hep beraber gayret içinde olacağız. Allah inşallah, yüzümüzü ak eyler, başımızı dik eyler. Önümüzde çok önemli bir süreç var. 2019’a AK Parti hızlı bir şekilde hazırlanıyor. AK Parti Diyarbakır’da çok iddialıdır. Bakın her taraf, birilerinin yarattığı yıkım, yakım ve perişanlıktan sonra bir buçuk sene olmadı devletimiz, hükümetimiz Diyarbakır’ı bir şantiye alanı haline getirdi. Bölgede artık silah sesleri değil, iş makinelerinin sesi duyuluyor” şeklinde konuştu.

‘Bu partide küskünlük yok’

Akar’ın ardından AK Parti Diyarbakır milletvekili Ebubekir Bal bir konuşma yaptı. AK Partinin bir inanç hareketi olduğuna vurgu yapan Bal, “ Bu partide küskünlük yok. Kim bu partide küskünlük yaratırsa o kaybeder. Biz Deryan ve Orhan kardeşlerimizi şehit verdik. Biz aslında normal bir dönemden geçmedik. Ben Muhammet Dara Akar’ın ne kadar özveri ile ne kadar uyum ile çalıştığına şahidim. Bundan sonra Serdar kardeşimiz de aynı görevi üstlenecek ve aynı inançla yola devam edecek. Biz bir aileyiz ve hiç kimse demesin ben bir yerlere gelmiyorum, hiçbir yerde görev almıyorum. Bu bir mücadeledir, eğer bu mücadelede partiye bağlılığımızı ortaya koyarsak mutlaka bir yerlere geliriz. Bugün buradaki hoşgörü ortamı belki önceki il başkanlıklarında da yaşanmış ama bu kadar güzel bir ortam yaşanmamıştı. Ondan dolayı Muhammed Akar’a ve teşkilattaki arkadaşlara teşekkür ediyorum. Önümüzde 2019 seçimleri için çok büyük bir görev var.  Serdar arkadaşımız çok zor bir görev aldı. 2019 seçimleri çok önemlidir. Ondan dolayı bütün arkadaşlarımızın Serdar kardeşimize destek olmalarını bekliyorum” dedi.

‘AK Parti bir hizmet partisidir’

Milletvekili Bal’ın ardından söz alan AK Parti MKYK üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Yılmaz ise şunları söyledi: “Bugün AK Partide bir şölen var, mutlu bir gün var. Hiçbir şekilde üzgün bir gün değil. Bakın devri teslim eden gülüyor, sevinçli mutlu. Alan mutu, seyreden de mutlu. Niye böyle, oysaki insanın doğal yapısı içerisinde bir burukluk olur. Ama AK Partide bu olmuyor, çünkü AK Parti bir pozisyon partisi değil. AK Parti bir menfaat partisi değil, orada bulunup da fiyaka yapma partisi değil. AK Parti bir hizmet partisidir. AK Parti bir harekettir. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle bu bir parti değildir bu bir harekettir. Hareketin mensupları nerede olursa olsun hem çalışıp hem mutlu olur. Makamda olur mutlu olur, sokakta olur mutlu olur, evde olur utlu olur, çalışır mutlu olur. Hepsinin de değeri inanın birbirinden farklı değildir. İl Başkanlığı makamında oturmak, MKYK üyesi olmak, milletvekili olmak veya farklı farklı pozisyonlarda bulunmak eğer bu davaya hizmet ettikçe şerefleniyorsa bir anlam taşır. Eğer bu davaya hizmet ederken ter dökmüyorsa, gece uykusuz kalamıyorsa ya da zaman azman gözyaşı dökemiyorsa inanın ki sizden makbul değildir. Çünkü sizler biliyorum ki, çoğu zaman dertlendiğinizde, hüzünlendiğinizde hep bu davayı düşünmüşsünüzdür. İşte bizler de bu bilinçle, bu duyguyla bu davanın içerisinde kaldığımız sürece devir teslimlerimiz böyle olur.”

‘Alan da veren de son derece memnun, mutlu, huzurlu’

Yılmaz’ın ardından Akar’dan görevi devralan Süleyman Serdar Budak söz aldı. Omuzlarına yüklenen yükün farkında olduğunu ifade eden Budak, “Bugün birlik, beraberlik günü, üzgün kimse yok. Hamdolsun, alan da veren de son derece memnun, mutlu, huzurlu. Çünkü önemli bir davanın yüküdür bu. Makam ve mevkiler gelip geçicidir. Bizimki de bir gün geçecek ama önemli olan bu ak yolda, bu ak davada layıkıyla bir nefer olabilmektir. Bütün arkadaşlarımızın gözünde bunu okuyoruz. Hepsi de biz de varız diyorlar. Bugün kısmet olursa görevi devralmış oluyoruz. Değerli İl Başkanıma yapmış olduğu hizmetlerden ötürü çok çok teşekkür ediyorum. Kadın kollarımızın değerli mensuplarına Sayın Başkanın huzurunda çok teşekkür ediyoruz. Değerli gençlik kollarımıza çok teşekkür ediyoruz. Daha önce görev yapmış tüm il ilçe teşkilatlarımıza, sandık kurulu üyelerimize, mahalle teşkilatımıza, ilçe yönetim kurulu üyelerine, meclis üyelerine ve bütün üyelerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu.

Konuşmasının ardından Selefi Akar’a bir plaket sunan Budak, “ gün durma vakti değil” diyerek görevi devraldı. Eski İl Başkanı Akar da halefi Budak’a sunduğu çiçek ile birlik mesajı verdi. Ardından AK Parti eski İl Başkanlarından Ahmet Öcal ve Aydın Altaç da birlik beraberlik mesajı içeren kısa bir konuşma yaptı.

Ali Abbas Yılmaz

 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.