Gülsüm Koç için Anayasa Mahkemesi'ne başvuru

Gülsüm Koç için Anayasa Mahkemesi'ne başvuru
Bingöl'de, bir polisin yaralandığı saldırıyla ilgili olarak sadece bir gizli tanık ifadesiyle tutuklanarak müebbet ve 26 yıl 8 ay hapis cezası verilen Gülsüm Koç için Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru yapıldı.

BİNGÖLBingöl merkezde, 15 Mayıs 2011'de polis aracının taranması olayı ile ilgili olarak sadece çelişkili gizli tanık ifadeleri tutuklanıp, hakkında başkaca da bir delil bulunmadan yapılan yargılama sonrası hakkında müebbet ve 26 yıl 8 ay hapis cezası verilen 18 yaşındaki dershane öğrencisi Gülsüm Koç'un avukatı Rehşan Bataray Saman, adil yargılamanın yapılmamasından dolayı Anayasa Mahkemesi'ne başvuruda bulundu. Koç hakkında "Devletin birliği ve ülkenin bütünlüğünü bozmak", "Örgüt faaliyeti çerçevesinde kamu görevlisinin görevi nedeni ile öldürmeye teşebbüs" ve "Kamu malına zarar vermek" iddialarıyla Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan dava sonucunda verilen ceza, Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nce Mayıs ayı içerisinde onaylanmıştı. 


Avukat Bataray, müvekkili Koç'un hukuka ve yasal düzenlemelere, adil yargılanma ilkelerine aykırı bir şekilde yargılanmadığı ve hakkında hüküm kurulması nedeniyle AYM'ye başvuruda bulundu. 

Somut hiçbir dayanağı ve delili olmayan iddialarla dava açılmasının ve yine somut ve tartışmasız hiçbir delile dayanmadan müebbet hapis cezası verilebilmesinin kabul edilmez olduğunu belirten Bataray, bu nedenle Koç'un haklarının ihlal edildiğine karar verilmesi ve yeniden yargılanması gerektiğini talep ettiklerini aktardı.Hayri Demir(Diha) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.