Günde 3 bin 550 kişiye iftar yemeği dağıtılıyor

Günde 3 bin 550 kişiye iftar yemeği dağıtılıyor
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kentin dört farklı noktasına kurduğu iftar çadırlarında binlerce yurttaşı bir araya getiriyor. Günde 3 bin 550 kişiye iftar yemeği dağıtan Belediye, Surlu ailelere yönelik gıda dağıtımı ve giysi yardımına da devam ediyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, Ramazan Ayında paylaşma ve dayanışma kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla Şeyh Sait Meydanı (Dağkapı), Batıkent Meydanı, Huzurevleri Ahmet Arif Parkı ve Melik Ahmet Caddesi’nde (Roj Düğün Salonu) kurduğu iftar sofralarında binlerce yurttaşı bir araya getiriyor. Yurttaşların büyük ilgi gösterdiği dört iftar çadırında ve Dicle Üniversitesi önünde her gün 3 bin 550 kişi orucunu birlikte açıyor. Belediye ayrıca kırsal 17 ilçede muhtarlar, din alimleri ve yurttaşlarla iftar buluşmaları düzenliyor. Bu buluşmaların yanı sıra kent merkezinde muhtarlar, sivil toplum örgütleri ve ailelerle iftarda bir araya geliniyor.

Dağıtılan yemek sayısı arttırıldı

İftar çadırlarına ilişkin bilgi veren Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Sosyal Hizmetler ve Yardım Şube Müdürü Abdurrahman Karakoyun, Şeyh Sait Meydanı (Dağkapı), Batıkent Meydanı, Huzurevleri Ahmet Arif Parkı ve Melik Ahmet Caddesi’nde (Roj Düğün Salonu) kurulan iftar çadırlarında ve Dicle Üniversitesi önünde iftar yemeği dağıtıldığını kaydetti. Çadırlarda geçen yıllara oranla yemek sayısının artırıldığını ifade eden Karakoyun, Şeyh Sait Meydanı’nda 700, Batıkent Meydanı’nda 1100, Melik Ahmet Caddesi’nde 700, Ahmet Arif Parkı’nda 600, Dicle Üniversitesi önünde 450 kişi olmak üzere 3 bin 550 kişinin her gün çadırlarda iftarını açtığını söyledi. Karakoyun, ayrıca Dicle Üniversitesi önünde sahur paketleri dağıtıldığını dile getirdi.

Dört çeşit yemek dağıtılıyor, içecek ve hurma ikramı da var

İftar çadırlarına yoğun ilginin olduğunun altını çizen Karakoyun, “İftar yemekleri her gün dört çeşittir. Bunun yanında içecek ve hurma ikramında da bulunuyoruz. Çalıştığımız firmayı sağlık ekiplerimiz aracılığıyla sürekli denetliyoruz. Herhangi bir olumsuzluğa mahal verilmesine izin vermiyoruz.” dedi.

Giysi dağıtımı sürüyor

Ramazan Ayı’nda özellikle Sur’dan göç eden ailelere gıda yardımında bulunulduğunu bildiren Karakoyun, Surlu ailelerin giysi ihtiyaçlarının da giysi mağazasından karşılandığını ifade etti. Karakoyun, ailelere yönelik yardımların devam edeceğini sözlerine ekledi.

HABER:ALİ VURANEL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.