Güneydoğu Engelli Hakları Derneği gençleri uyuşturucuya karşı bilgilendirdi

Güneydoğu Engelli Hakları Derneği gençleri uyuşturucuya karşı bilgilendirdi
Güneydoğu Engelli Hakları Derneği genel merkezi tarafından Diyarbakır’daki gençlere uyuşturucunun zararları hakkında bilgilendirme yapıldı.

Her geçen gün artan uyuşturucu kullanımına karşı mücadele başlatan Güneydoğu Engelliler Derneği Genel Başkanı Mihdat Kavmaz, Diyarbakır İl Temsilcisi Ayşe Dağtekin, Yenişehir İlçe Başkanı Nebahat Altunakar ve dernek üyeleri gençleri uyuşturucu kullanımına karşı bilgilendirdi. Dernekte topladıkları gençleri ağırlayan dernek üyeleri, gençlere uyuşturucunun zararlarını anlattı. Uyuşturucu ile hayatların karardığını belirten Güneydoğu Engelliler Hakları Derneği Genel Başkanı Mihdat Kavmaz, toplumda her geçen gün uyuşturucu kullanım yaşının düştüğünü ve bu durumun da çok ciddi sorunları beraberinde getirdiğini söyledi. Gençlere bilgi veren Kavmaz, “Üzücü olan şu ki toplumumuzda uyuşturucu kullanma yaşı her gün biraz daha düşmektedir. Gençlerimiz hayatlarını kaybetmektedir. Uyuşturucu ile birlikte meydana gelen şuur bozukluğu hem insanın hayatını karartır, hem yaşadığı toplumun huzurunu bozar. Bu durum da aile içi şiddet ile toplumsal şiddete neden olur. Cinayetler artar, insanlık her geçen gün ölür. Buna dur demek hepimizin görevidir. Bilinçli birey, huzurlu toplumlar istiyorsak uyuşturucu ile hiçbir şekilde temas etmemeliyiz. Uyuşturucu insan ömrünü bitirir, uyuşturucunun olmadığı yerde ise huzur olur, mutluluk olur” dedi.

  Kavmaz’dan sonra gençlere seslenen Güneydoğu Engelli Hakları Diyarbakır İl Başkanı Ayşe Dağtekin ise uyuşturucunun müptela olduğu toplumların ilerleyemeyeceğini, aksine her geçen gün bataklığa saplanacağını söyledi. Dağtekin, “Uyuşturucu bağımlısı olan gençlerimize sesleniyoruz, bunu kullanmak genç yaşta ölmek demektir. Uyuşturucu hayatı kısadan zehir edip, tat almaya imkan vermeyen bir kötülüktür. Hatta uyuşturucu bütün kötülüklerin anasıdır. Çünkü bunu kullanan hem kendi, hem de toplumun huzurunu kaçıracak her türlü kötülük yapmaya meyilli olur” diye konuştu.

  Bilgilendirmenin ardından dernekte toplanan gençler ile dernek yöneticileri ve üyeleri birlikte iftar yaptı. İftar yemeğinin ardından bir süre dernek üyeleri ile sohbet eden gençler daha sonra evlerine gitti.(İha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.