Gürsel Tekin’den ‘fezleke’ çıkışı

Gürsel Tekin’den ‘fezleke’ çıkışı
CHP İstanbul Milletvekili Tekin, 'Bu fezlekelerin gelmesi için, CHP olarak bu konuyu kamuoyunda daha çok dillendireceğiz ve çeşitle bölgelerde bununla ilgili demokratik eylemlere başvuracağız' dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “Bu fezlekelerin gelmesi için, CHP olarak bu konuyu kamuoyunda daha çok dillendireceğiz ve çeşitle bölgelerde bununla ilgili demokratik eylemlere başvuracağız” dedi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek’i ziyaret ettikten sonra, basın toplantısı düzenleyen Tekin, ziyarette Bakanlarla fezlekeleri ile ilgili merak edilenleri kendisine sorduğunu belirterek, CHP’lilerin bu konuda bir eylem yapacaklarını söyledi. “Bakanlarla ilgili iddialar doğru değilse neden görevden aldınız” şeklinde konuşan Gürsel Tekin, 17 Aralık operasyonu ile ilgili olarak, “Savcılar, polisler, paralel örgütler, bunların hepsini bir tarafa bırakalım, bir an bunları doğru varsayalım, bir tek şey istiyorum, İranlı işadamı Reza Zarrab’ın ofisine gelen giden ziyaretçilerin kimler olduğunu açıklayın. Burası türbe mi, ne işiniz var burada? Oradaki MOBESE sistemlerini açalım halka” ifadelerine kullandı.

İktidarın ihtiyaç duyduğu için özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasını istediğini ifade eden Tekin, “Öncelikle yapılması gereken bu soruşturmaların sağlıklı yürütülmesi. Evrensel hukuk istiyorsanız, hodri meydan, gereğini yapalım” açıklamasında bulundu.

Tekin; internet düzenlemesine ilişkin, “Hadi buraları kontrol ettiniz, diğer ülkeleri nasıl kontrol edeceksiniz. Bu kabul edilebilecek bir anlayış değil” ifadelerini kullanırken, dinlemelerle ilgili yöneltilen sorulara ise, “Sayın Başbakan’ı dinleyenlerle ilgili bir soruşturma açıldı mı? Bir Başbakan kendisi itiraf ediyorsa, ona rağmen bir soruşturma açılmamışsa bu çok manidar. CHP’nin dinlendiğini, MHP’nin takip edilmesini gazetelerin yazmasına rağmen, iktidar milletvekillerinin bir tanesi bir demeç bile vermediler. Sayın Kılıçdaroğlu’nun nefesini dinlesen ne olur, ihale almaz, vermez, dinlerseniz boşa dinlemiş olursunuz. Size dokununca şimdi feryat ediyorsunuz” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.