Güven annesinin taziyesine katılmayacak

Güven annesinin taziyesine katılmayacak
Diyarbakır E Tipi Kapalı cezaevinde tutuklu bulunan DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven, annesi Cevriye Güven’in cenazesine ve taziyesine katılmayacak.

Tigris Haber-Açlık grevinin 59. Gününde olan Güven, yaşadığı sağlık sorunlarından kaynaklı annesinin taziyesine katılmayacağını avukatları aracılığıyla cezaevi yönetimine bildirdi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in annesi Cevriye Güven dün 94 yaşında yaşamını yitirmişti.

Konya’nın Cihanbeyli ilçesine bağlı Yapalı mahallesinde toprağa verilecek alan Cevriye Güven’in cenazesine katılabilmek için Diyarbakır E Tipi Kapalı cezaevinde bulunan ve açlık grevinde olan Leyla Güven, sağlık sorunlarından kaynaklı yolculuk yapamayacağını ve cenazeye katılamayacağını cezaevi yönetimine bildirdi.

Leyla Güven’in, annesinin taziyesine katılması için öncesinde yapılan başvurunun ardından avukatları aracılığıyla yeni bir açıklama geldi.

Açıklamada, Leyla Güven’in açlık grevinden dolayı sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kaldığı vurgusu yapılarak, “ Açlık grevi eyleminin 59. Gününde olması sebebiyle halsizlik,  tansiyonun düşük olması, mide bulantıları ve baş dönmesi nedeniyle yolculuk yapamayacağını ve taziyeye katılamayacağını avukatlarına ve cezaevi yönetimine iletmiş” denildi. Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.