'Güvenli bölgeler OHAL'in ilk adımıdır'

'Güvenli bölgeler OHAL'in ilk adımıdır'
HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, son dönemlerde Kürdistan'ın değişik il ve ilçelerinde ilan edilen 'güvenli bölgeler'e ilişkin ''İlan edilen güvenli bölgeler, olağanüstü hal uygulamasının bir adım öncesidir'' değerlendirmesinde bulundu.

HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, son dönemlerde yaşanan çatışmalardan dolayı Şırnak'ta 9, Ağrı'da 2, Dersim'de ise 14 bölgenin 'güvenlik bölgesi' ilan edilmesiyle ilgili Twitter hesabından açıklama yaptı. Bilgen, ''İlan edilen güvenli bölgeler, olağanüstü hal uygulamasının bir adım öncesidir'' ifadesini kullanarak, eskiden beri yönetime sivillerin marifetiyle gidildiği hatırlatmasında bulundu.

 

Bilgen, geçtiğimiz Perşembe günü aşırı sağcı Yahudi yerleşimcilerin, Nablus'ta Filistinlilere ait evi ateşe vermesinden sonra İsrail halkının sokaklara dökülüp, Filistinli ailenin evinin yakılmasını protesto etmesiyle ilgili ise ''Filistinli ailenin evinin yakılmasına tepki gösteren İsrailliler kadar Türkiye'de barış için sesini yükseltmeyenler, sorumluluktan kurtulamaz'' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.