Güzel ama dar!

Güzel ama dar!
Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinin yeni kayyumu Ozan Balcı, Peyas mahallesindeki Kapalı Köy Ürünleri Satış Pazarını pazarcıların kullanımına sundu.

Ali Abbas Yılmaz / Özel haber

Yeni Pazar yerlerinde kapalı alanın nimetlerinden yararlanan pazarcılar ise yer darlığı yaşadıklarını ifade ettiler. Konuyla ilgili konuşan belediye grevlileri ise pazarcılara sunulan 3 metrelik yerin mevzuata uygun olduğunu belirttiler. 

Kayapınar Beledyesi Kapalı Köy Ürünleri Satış Pazarında üç haftadır pazarcılar halka hizmet veriyor. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) döneminde Köy ürünlerine özel olarak yapılan kapalı Pazar alanı, İçişleri Bakanlığı tarafından “Mülki İdare Amirleri Yaz Kararnamesi” ile Diyarbakır merkez Kayapınar Belediyesi Kayyumu Mustafa Kılıç’ın, yerine göreve gelen İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, tarafından pazarcılara tahsis edildi.

 

Peyas mahallesinde Çarşamba pazarının değişen yeri esnafın yüzünü güldürdü

350 pazarcıya tahsis edilen 7 dönümlük kapalı alanda vatandaşa hizmet sunulurken, pazarcılar yeni yerlerindeki memnuniyetlerinin yanında sıkıntılarını da dile getirdiler. Peyas mahallesinde Çarşamba günleri açık alanda tezgah açan pazarcılar üç haftadan beridir, kapalı alanda halka hizmet sunuyor. Haftanın bir günü pazarcıların kullanımına sunulan kapalı Pazar alanı 6 gün boyunca boş kalırken, köy ürünlerinin satılması için yapılan bu alanda köy ürünlerinin satışına ne zaman geçileceği ise belirsizliğini korumaktadır.

 

Kapalı Pazar yeri güzel ama dar

Kapalı Pazar yerinde tezgah açan pazarcılar, açık alandan kapalı alana geçmenin sevincini yaşarken, kapalı alanda kendilerine ayrılan 3 metrelik yerin ihtiyaçlarını karşılamakta yetersiz kaldığını ve sıkışıklık yaşadıklarını kaydettiler. Belediye görevlilerinin açıklamalarına göre ise yaşanan sorunun asıl kaynağı, yeni Pazar alanında herhangi bir yer sıkıntısı olmadığı ve açık alandaki Pazar yerlerinin de 3 metre olduğu ve pazarcıların açık alanda kendilerine ayrılan yer dışında kaldırımları işgal ettikleri şeklindeydi. Ayrıca belediye görevlileri, söz konusu kapalı azar alanının köy ürünlerinin satışı için yapıldığı ve kayyum olarak atanan yeni Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı’nın inisiyatifi ile pazarcılara tahsis edildiğini belirtiler.

Kapalı Pazar alanındaki  tezgah yerlerinin dar olduğunu ve alanın etrafının da kapalı olmasının daha iyi olacağını belirten Pazar esnafları, yeni yelerinde halka hizmet sunuyorlar.

 

Tezgah yerlerimiz dar

Yirmi yılı aşkın bir süre pazarcılık yapan esnaflardan Sedat Maral, “Yeni Pazar yeri esnaf için çok iyi oldu, sonuçta üstü kapalı bir ortamdır. Yalnız sadece alanımız biraz dar, biraz daha geniş olsaydı ve daha rahat hareket edebilmiş olsaydık çok daha iyi olurdu. Ayrıca, önümüz kış ve alanın etrafı da kapalı olmuş olsaydı daha güzel olurdu.”

‘Etrafı kapalı olsa ve bir de ısıtma sistemi olsa…’

Genç pazarcılardan Musa Savaş, “Buraya geçmemiz iyi oldu ama biraz sorunlarımız var. Tezgah yerlerimiz dar, biraz daha geniş olabilirdi. Yine, etrafı kapalı olsa ve bir de ısıtma sistemi olsa çok güzel olur” diye konuştu.

 

‘3 metrelik alan eşyamızı bırakamıyoruz’

İsmini alamadığımız bir diğer pazarcı esnafı ise şunları söyledi: “Kapalı alan iyi de biraz yerimiz dardır. Eskisi gibi yerimiz geniş olsaydı daha iyiydi. 3 metrelik alan eşyamızı bırakamıyoruz.”

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.