Güzeloğlu: Gönül coğrafyasında tarihi bir sorumluluk üstlüyoruz

Güzeloğlu: Gönül coğrafyasında tarihi bir sorumluluk üstlüyoruz
Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Cumhurbaşkanlığı adına düzenlenen Devlet övünç madalyası ve beratı tevcih törenine katıldı.

Törene Vali Güzeloğlu’nun yanı sıra,  7. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Sinan Yayla, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumali Atilla,  Bölge Jandarma Komutanı Tümgeneral Halis Zafer Koç, 8. Ana Jet Üssü Komutanı Tuğgeneral Kadircan Kottaş, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, kurumların üst düzey yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

whatsapp-image-2018-01-31-at-18.00.15(1).jpeg

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mesajı okunduktan sonra konuşmasını yapmak için söz alan Güzeloğlu törende yer almaktan onur duyduğunu belirterek şunları kaydetti;

“Bulunduğumuz coğrafyanın çok ötesinde gönül coğrafyasında, insanlığın ahlaki ve insani tüm değerlerinin geleceğe aktarılmasından tarihi bir sorumluluk üzereyiz. Bugün dünyada insanlık ve insanlığa ilişkin tüm değerler göz ardı edilirken yanı başımızda milyonlarca insan kan ve gözyaşına mahkûm edilir ve yerlerinden edilirken henüz baharı görmemiş bebekler, sonbaharı yaşayıp hayata veda ediyorken, denizler çocukların o minik masum yavruların bedenlerini artık kıyılara vururken, duygusuz, ilgisiz ve sorumsuz davranan bir büyük dünyaya karşı bu dünya 5’ten de, 1’den de büyüktür diyen Cumhurbaşkanımızın önderliğinde bu değerleri taşıyan ve hamd olsun bu değerlerle var olan bir ahlakı ve erdemi temsil etmekteyiz.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan adına devletimizin ve milletimizin şükran ve minnet duygularını içeren nesiller boyu bu beratı hak eden Şehitlerimiz, aileleri, değerli eşleri, anne, baba ve evlatları için onur ve şeref belgesi olarak taşınacak ve yine Kahraman Gazilerimi için aynı imanla aynı onurla taşınacak Devlet Övünç Madalyası ve Beratını tevcih etmekten büyük bir onur ve sorumluluk duyuyorum.”

Konuşmanın ardından takdim törenine devam edildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.