Haber Nöbeti ekibi, eylemde!

Haber Nöbeti ekibi, eylemde!
Diyarbakır’a gelen Haber Nöbeti ekibi, bir süre önce ‘heyecanlı’ olduğu iddiasıyla tutuklanan JINHA muhabiri Beritan Canözer için tutuklu bulunduğu E Tipi Cezaevi önünde umut nöbeti tuttu.

Aralarında gazeteciler Arzu Demir, Ceyda Karan, Demet Yılan, Gökhan Biçici, Hayko Bağdat, Mehveş Evin, Metin Cihan ve Semra Çelebi’den oluşan Haber Nöbeti ekibinin 3. Grubu Diyarbakır'da mesaiye başladı.

“Gerçeğin peşindeyiz, meslektaşlarımızın yanındayız” sloganıyla bölgede ‘haber nöbeti’ tutmaya başlayan gazetecilerin üçüncü ekibi bugün Diyarbakır’a vardı.

Üçüncü ekipte ZETE’den Cihangir Balkır, ETHA ve ANF’den Arzu Demir, Cumhuriyet’ten Ceyda Karan Sendika.org’dan Demet Yılan, Dokuz8haber’den Gökhan Biçici, Diken’den Hayko Bağdat ve Mehveş Evin, İleri Haber’den Metin Cihan ile Özgür Radyo’dan Semra Çelebi bulunuyor.

 

Kente gelir gelmez çalışmaya başlayan Haber Nöbeti ekibi, bir süre önce ‘heyecanlı olduğu’ iddiasıyla tutuklanan JİNHA muhabiri Beritan Canözer için Diyarbakır E Tipi Cezaevi önünde Umut Nöbeti tuttu.Burada bir konuşma yapan Hayko Bağdat, tutuklu bulunan arkadaşlarının derhal serbest bırakılmasını isteyerek, bölgedeki gazetecilerle dayanışmaya devam edeceklerini söyledi. Açıklamaların ardından gazeteciler, geniş güvenlik önlemleri altında bir süre E Tipi Cezaevinde oturma eylemi yaptıktan sonra ayrıldı.

Gazeteciler, sokağa çıkma yasaklarının olduğu illerde zor koşullar altında görev yapan meslektaşlarıyla dayanışmak için 3 Şubat’tan beri Diyarbakır, Mardin, Şırnak’ta haber nöbeti tutuyor.

 

Haber: Özcan YILDIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.