Haberimiz üzerine kavşak yenilendi ancak…

Haberimiz üzerine kavşak yenilendi ancak…
Gazetemizin “Bu Nasıl Kavşak?” başlığı ile gündeme getirdiği Diyarbakır’daki bu kavşak belediye tarafından yeniden düzenlendi ancak bu kez de alt geçide çok yakın inşa edildiği için yine sürücülere zor anlar yaşatıyor.

 

Gazetemizin “Bu Nasıl Kavşak?” başlığı ile gündeme getirdiği Diyarbakır’daki bu kavşak belediye tarafından yeniden düzenlendi ancak bu kez de alt geçide çok yakın inşa edildiği için yine sürücülere zor anlar yaşatıyor. Dönüş yaparken kaza riski taşıyan sürücüler, kavşağın nizami yapılmadığını belirterek belediyeye tepki gösteriyor.

Yeniden düzenlendi ama

Gazetemiz yazdı, Büyükşehir Belediyesi çalışma başlatarak yeniden düzenledi ve trafiğe açtı ancak şikayetler bitmedi. Diyarbakır-Şanlıurfa yolu Kadın Doğum Hastanesi güzergahında bulunan Yüzevler alt geçidi Kavşağı’nın kazalara davetiye çıkaran olumsuz görüntüsü gazetemizin aylar önce gündeme getirdiği haber üzerine yeniden düzenlendi ancak yine mühendislik hataları yapıldığı gerekçesiyle gündemde. Kavşağın Bağlar tarafından Kayapınar tarafına dönüş yaparken kaza riski taşıyan sürücüler, kavşağın nizami yapılmadığını belirterek belediyeye tepki gösteriyor.

7 Yıl önce inşa edildi

Kadın Doğum Hastanesi ile Ceylan Karavil AVM arasında Bağlar’a ara geçişi sağlamak amacıyla 7 yıl önce inşa edilen kavşakta dönüş yapmak isteyen veya yola girmek isteyen araçlar, karşıdan gelen araçları göremiyordu. Skandal görüntüye sahip kavşakta bu yüzden birçok kez kazalar meydana geliyordu. Geçiş yaparken yürekleri ağızlarına gelen sürücüler, bunun gibi birkaç kavşak daha olduğuna dikkat çekerek mühendislik içeren bu kavşakların bir an önce düzeltilmesini istiyordu.

Mühendislik hatalarına devam

Haberimiz üzerine Büyükşehir Belediyesi çalışma başlatarak kavşağı yeniden düzenledi. Ancak yeniden trafiğe açılan kavşak, kazalara davetiye çıkarmaya devam ediyor. Kavşağın alt geçide çok yakın düzenlendiğini ve bu yüzden dönüş yaparken kazalar meydana geldiğini belirten sürücüler, mühendislik hatalarının düzeltilmediğine dikkat çekerek belediyeye ve işi yapan firmaya tepki gösterdi. Sürücüler,”7 yıl önce inşa edilen kavşak tam bir ucube idi ve kazalara davetiye çıkarıyordu. Tepkiler üzerine yeniden düzenlendi ancak bu defa da kavşak alt geçide yakın inşa edildiği için araçlar dönüş yaparken kaza riski taşıyor. Bu kadar mühendislik hatalarının olmaması ve düzeltilmemiş olması akıl alır gibi değil” diyerek tepkilerini dile getirdi.

Saffet AZBAY/Özel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.