Haftanın Filmleri

Haftanın Filmleri
2014 yılının 2.gösterim haftasında vizyona giren izlenmeye değer ve kaçırılmaması gereken yapımları listelemeye çalıştık.

Ferahfeza

Elif Refiğ’in ilk uzun metrajlı filmi olan Ferahfeza, ümitsizlik, sıkışmışlık hissini içinde taşıyan, hayatın içinde gizli olan umut kıpırtılarını nasıl yaşattığımızı anlattığı bir yapım.

Bir limandan hep uzaklaşan kocaman gemiyor, uçsuz bucaksız ve bir o kadar güçlü deniz, sonsuzluk ve hayallerinin peşinden koşmak isteyen 20li yaşlardaki Ali, hayatın içine sıkışmış, bir çıkış yolu arayan, hayata tutanmak isteyen bir karakter.

İtalya, Lecce’de iki ödülle dönenen Ferahfeza, Malatya Film Festivali’ndeki deneyi sonrası Jüri özel ödülüni kazandı. Romantik Funk tarzında nitelendirilen Ferahfeza hikayesi başta olmak üzere, görsel başarısıyla izlenmeyi hake den yerli bir film.

Filmden Not:

Filmin oyuncu kadrosunda sürpriz bir isim olarak değerlendirebileceğimiz Sırrı Süreyya Önder yer alıyor.

Ferahfeza bir yönüyle ülkemizden az çekilen ve bir o kadar görmezden gelinen İşçi Filmi kategorisinde de değerlendirebilir. Geride bıraktığımız yıllarda birçok ölümün gerçekleştidiği Tuzla Dershanesinde olayın geçmesi Ferahfeza’yı durduğu yer olarak daha ilginç kılıyor.

ferah-feza-film.jpg

Gloria

Ülkemizde ilk olarak Altın Koza Film Festivali’nde izleyiciyle buluşan daha sonra Filmekimi ve Antalya Film Festivali’nde de gösterilen Gloria, Berlin Film Festivali’nde kazandığı En İyi Kadın Oyuncu ödülü ile dikkatleri üzerine geçen bir film.

Şili’den Yabancı dilde Oscar Adayı olarak gösterilen filmin konusu;  58 yaşında, boşanmış, yalnız bir kadın olan Gloria, Gece kulüplerinde aşk ve macera peşinde umut, hayal kırıklığı ve boşluk hissiyle karşı karşıya kalır. Bir deniz subayıyla tanışıp yakınlaştığında kendi sırlarıyla da yüzleşmek zorunda kalacaktır.

gloria_plakat.jpg

Child’s Pose / Çocuk Pozu

Bükreş’in üst sınıf ailelerinden birine mensup olan Bayan Cornelia, oğlunun geçirdiği ölümcül bir trafik kazasından sonra onun tüm sorumluluklarını eline alır. Barbu, kazada küçük bir çocuğu öldürmüştür. Bayan Cornelia, bu durum karşısında oğlu hakkında tüm gerçekleri öğreneceği gibi durumu düzeltmek için tüm varlığını ortaya koyacaktır.

2013 Berlin Film Festivali En İyi Film ve  Fipresci Ödülüne layık görülen film Yeşil Gazete ekibinin 2013 yılının Akılda Kalan Filmler listesinde yer alıyor..

cocuk-pozu-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.