HAK-PAR Adayları Sendikalardaydı

HAK-PAR Adayları Sendikalardaydı
Hak ve Özgürlükler Partisi Diyarbakır ve merkez ilçe adayları, Türkiye İşçi Sendikaları (Türk-İş) 7. Bölge Temsilciliği ile Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası (Türkiye Sağlık- İş) Diyarbakır Şubesi’ni ziyaret etti.

HAK-PAR adayları, 30 Mart yerel seçimlere ilişkin partilerinin politikaları hakkında sendika yönetici ve üyelerini bilgilendirirken, sendika yöneticileri de ziyaretten memnuniyetlerini dile getirdi.

 

Bozyel: “Kürt halkının temel haklarını güvence altına alan bir anayasadan yanayız”

 

Türk-İş Bölge Temsilciliği’nde gerçekleştirilen görüşmede HAK-PAR Genel Başkan Yardımcısı Bayram Bozyel, seçimlerde partilerin görücüye çıkıp halktan destek istediklerini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü; “ 30 Mart seçimlerinin sonuçları bir yıl sonra yapılacak genel seçimlerin sonuçlarını, genel seçim sonuçları ise Türkiye’nin önümüzdeki 5-10 yılını tayin edecek. Bilindiği gibi aradan geçen onca zamana rağmen Türkiye’nin hiçbir sorunu çözülmüş değil. Ne Kürt sorunu çözülebildi, ne de çağdaş bir anayasa yapılabildi. 32 yıl geçtiği halde 12 Eylül darbe anayasası değiştirilemedi.”

 

Çelik Moray:Diyarbakır Kürtlerin Kahire’si idi, onu eski kimliğine tekrar kavuşturacağız”

 

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sevgi Çelik Moray da konuşmasında. ‘Biz hem genel sorunların hem de yerel sorunların çözümü için iddialıyız. Diyarbakır geçmişte bölgenin Paris’i, Kürtlerin Kahire’si, yurtseverliğin kalesi olan bir kent olarak tanınıyordu. Oysa şimdi Diyarbakır uyuşturucu kullanımı, yankesicilik ve benzeri toplumsal yozlaşma biçimleriyle anılır oldu. Diyarbakır’ın ulusal ve tarihsel kimliği dumura uğratıldı. Ama bu bir kader değil. El ele verirsek kaderimizi değiştirebiliriz.’

 

Karakoç: “Tekçiliğin sonu keyfiyet ve diktatörlüktür”

 

Türk-İş Bölge Başkanı Bahri Karakoç ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek HAK-PAR adaylarını kutladı. Karakoç konuşmasında, ‘ Şu anda Türkiye genelinde ve bölgede iktidar olan partilerin sorunların çözümünde yetersiz kaldığı ortada. Tekçi ve alternatifsiz siyasi yapıların keyfiyete ve diktatörlüğe yönelmesi kaçınılmaz. Bunun için HAK-PAR kazanmalı,’ dedi.

HAK-PAR heyeti daha sonra Türkiye Sağlık-İş Sendikasını ziyaret ederek görüş ve projelerini anlattı.

 

Cantürk: “HAK-PAR’ın kazanmasını gönülden istiyorum”

 

Türkiye Sağlık-İş Sendikası Genel Başkan Yardımsı Zülküf Cantürk ise HAK-PAR adaylarını karşılama sırasında yaptığı konuşmada ‘HAK-PAR’ın Kürt sorununa ilişkin eşitlikçi çözüm önerisini, onun sorunları barışçıl ve demokratik yöntemlerle çözme anlayışını önemli buluyoruz.’ dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.