HAK-PAR Seçime bağımsız adaylarla girecek

HAK-PAR Seçime bağımsız adaylarla girecek
Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR), yasal prosedürleri yerine getiremediği için Türkiye’de 31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlere parti olarak katılamıyor.

Tigris Haber- Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR), yasal prosedürleri yerine getiremediği için Türkiye’de 31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlere parti olarak katılamıyor.

Türkiye Seçim Kanunu’na göre siyasi bir partinin seçimlere katılabilmesi için 41 ilde örgütlenmesi gerekiyor. HAK-PAR bunu yerine getiremediği için, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere de bağımsız adaylarla katılmayı hedefliyor.

HAK-PAR Genel Başkanı Refik Karakoç, prosedürlerden dolayı parti olarak seçimlere katılamadıklarını, ancak bağımsız aday göstereceklerini söyledi.

İmkanlar dahilinde bazı yerlerde bağımsız adaylarla seçimlere katılacaklarını vurgulayan Karakoç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu seçimlerde birkaç yerde bazı isimleri bağımsız aday olarak gösterebiliriz. Ayrıca eğer yurtsever bağımsız adaylar olursa, onlara da destek verebiliriz. Tabii parti çalışmalarımız devam ediyor, bizim için en önemli gündem Kürdistan ve Türkiye’nin batısındaki çalışmalar olacak.”


HAK-PAR Diyarbakır İl Başkanı Berrin Eren

berin.jpg
 
HAK-PAR Diyarbakır İl Başkanı Berrin Eren ise, şunları ifade etti:

“Yerel seçimler için az bir zaman dilimi kaldı. Resmi prosedürler gereği seçimlere parti olarak katılamıyoruz. Ancak bazı yerlerde kendi adaylarımızı göstereceğiz, bazı yerlerde ise yurtsever adayları destekleyeceğiz.”

HAKPAR, 24 Haziran’da yapılan parlamento seçimlerine de bağımsız adaylarla katılmıştı.

Kaynak: K24

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.