Hakem Skandalı…

Hakem Skandalı…
İki kez sarı kart gösterdiği Etimesgut Belediyespor’lu futbolcuyu oyundan atmayarak büyük bir skandala imza attı.

 

İki sarı bir kırmızı etmedi

 

Hakem Celal Bayraklı’nın neden olduğu skandal görüntüler TRT Kürdi’de ekrana getirilirken,Amedspor yönetimi maçın tekrarı için TFF’ye başvuracak. Eski hakemlere göre maçın kesinlikle tekrarlanması gerekiyor.

Çorum Bölgesi Hakemi Büyük Bir Skandala İmza Attı

2.Lig Kırmızı Grup’ta 2-2 biten Amedspor-Etimesgut Belediyespor karşılaşmasında hakem Celal Bayraklı, iki kez sarı kart gösterdiği Etimesgut Belediyespor’lu futbolcu Caner Yılmaz’a kırmızı kart göstermeyip oyundan atmayarak büyük bir skandala neden oldu. Skandalı, TRT Kürdi’de yayınlanan maçın görüntüleri ortaya çıkardı. TRT Kürdi’de Pazar akşamı ekrana gelen ve bölge takımları maç özetleri yayınlanarak analizlerin yapıldığı ‘Bölge Futbolu Özel’ programında skandal olay ekrana getirilerek, tartışıldı. Gazeteci Yılmaz Bay’ın sunduğu, gazeteci Saffet Azbay ve eski hakem Nihat Mızrak’ın da yorumcu olduğu program çok konuşulan ve ses getiren bir yayın gerçekleştirdi.

 

Amedspor Yönetimi  Tekrar İçin Başvuracak

Programın ilgili bölümü ve hakem skandalının yaşandığı pozisyon sosyal medyada paylaşım rekoru kırarken, sporseverler ve Amedspor taraftarları hakemin skandal tutumuna  tepki gösterdi. Taraftarlar, görüntüleri çeken, yayınlayan ve analiz eden tek televizyon kanalı olan TRT Kürdi’ye de teşekkür etti.

Görüntüleri inceleyen Amedspor yönetimi, hukukçular yoluyla maçın tekrarı için TFF ve MHK’ye başvurmaya hazırlanıyor. Başvurunun bugün yapılacağı kaydedildi.

İki Kez Sarı Gösterdi, Kırmızı’yı Es Geçti

Görüntülerde 39.dakikada Amedspor’lu Okan’a faül yapan Etimesgut Belediyespor’lu Caner Yılmaz hakem tarafından sarı kartla cezalandırılıyor. Aynı futbolcu, 56.dakikada bu kez Amedspor’lu Tahir’e faul yapıyor ve hakem Celal Bayraklı ikinci kez sarı kart gösteriyor. Caner Yılmaz’ı oyundan atması gereken hakem Bayraklı, Amedspor’lu futbolcular, 4. hakem ve yardımcı hakemin uyarılarına rağmen kartı başka oyuncuya gösterdiğine dikkat çekerek Caner Yılmaz’ı oyundan atmadı.

Eski Hakemlere Göre Tekrar Şart

TRT Kürdi’de hakemin kararını değerlendiren eski Süper Lig hakemi Nihat Mızrak, hakemin iki pozisyonda da Caner Yılmaz’a sarı kart gösterdiğine dikkat çekerek kırmızı kart göstermeyen Celal Bayraklı’nın bariz şekilde kural hatası yaptığını ve maçın kesinlikle tekrar oynatılması gerektiğini ifade etti. Görüntüleri izleyen eski hakem  ve TRT Kürdi eski hakem yorumcusu Barış Kezer de kural hatası yapıldığının görüntülerle ıspatlandığını ifade ederek maçın yeniden oynatılmasının kaçınılmaz olduğunu kaydetti. Görüntüleri izleyen bir çok eski hakem de maçın tekrarı yönünde görüş bildirdi.

Bugüne Kadar 3 Maç Tekrarlandı

Kural hatasından dolayı 3 maç tekrar edildi. TFF, 1994-1995 sezonunda Gaziantepspor-Denizlispor, 2003-2004 sezonunda Fenerbahçe-Çaykur Rizespor ve 2004-2005 sezonunda da Beşiktaş-Gençlerbirliği maçlarının, kural hatası nedeniyle tekrar oynatılmasına karar verdi. 1994-1995 sezonunun 2. haftasında, 21 Ağustos 1994 tarihinde Gaziantep Kamil Ocak Stadı'nda Gaziantepspor ile Denizlispor arasında yapılan ve 1-0 ev sahibi ekibin lehine sonuçlanan maçta, Gaziantepspor kazandığı bir ofsayt atışını rakip sahadan kullandı. Hakem Sebahattin Şahin atışın kullanıldığı yere dikkat etmeyince, oyun devam etti. Televizyonlarda kural ihlalinin gösterilmesinin ardından, yapılan başvuru sonucunda maç iptal edilerek, kural hatası nedeniyle yeniden oynandı. Gaziantepspor, tekrar maçını da 3-1 kazandı.
 

Fenerbahçe-Çaykur Rizespor Maçı
2003-2004 sezonunda, 8 Kasım 2003 tarihinde Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yapılan ve 1-1 sonuçlanan Fenerbahçe-Çaykur Rizespor maçında hakem Ali Aydın, 86. dakikada 2. sarı kartı gösterdiği Çaykur Rizesporlu futbolcu Gustavo Victoria'ya kırmızı kart çıkarmadığı için kural hatası oluştu. Bunun üzerine karşılaşmanın tekrarına karar verildi. 18 Ocak 2004'te yapılan tekrar maçını Fenerbahçe 4-1 kazandı.
 

Beşiktaş-Gençlerbirliği Maçı
2004-2005 sezonunun 19. haftasında ise, 6 Şubat 2004 tarihinde BJK İnönü Stadı'nda yapılan Beşiktaş-Gençlerbirliği maçında bu kez hakem Kuddusi Müftüoğlu kural hatası yaptı. Müftüoğlu, 1-1 biten maçta, Gençlerbirliği'nin serbest vuruştan attığı gol sırasında, önce oyunu başlatmak için ilk düdüğü, daha sonra Beşiktaşlı Tayfur Havutçu'nun barajı ihlal ettiği gerekçesiyle ikinci düdüğü çaldı. Pozisyonun devamında top kaleye gidince üçüncü bir düdük daha çalan Müftüoğlu, kural hatasına neden oldu. Bu maç da TFF tarafından tekrarlandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.