HAKİKATİN KELİMELERİ

HAKİKATİN KELİMELERİ
Zamanın göreceliliği

Zamanın göreceli olduğu konusu Albert Einstein'ın İzafiyet teorisiyle bilimsel bir boyut kazanmıştır. Bu bilgi bu yüzyılın başlarında Albert Einstein'ın görecelik kuramı ile ortaya çıkmıştır. O zamana kadar insanlar zamanın göreceli bir kavram olduğunu ve de ortama göre değişkenlik gösterebileceği bilgisine sahip değildi . Ama ünlü bilim adamı Albert Einstein , görecelik kuramı ile bu hakikat açık olarak ispatlanmış oldu . Zamanın, kütleye ve hıza bağımlı bir kavram olduğunu ortaya çıkmış oldu . İnsanlık tarihi süresince hiç kimse bu konuyu açıkça dile getirmemişti .

Tek bir istisna vardı ki ; Kuran - Kerim'de zamanın izafi bir kavram olduğunu gösteren ayetler yer alıyordu . Bu konuyla ilgili bazı ayetleri şöyle sıralayabiliriz:

" Gerçekten, senin Rabbinin katında bir gün , sizin saymakta olduklarınızdan bin yıl gibidir." (Hac Suresi, 47)

" Gökten yere her işi O evirip düzene koyar. Sonra ( işler) sizin saymakta olduğunuz bin yıl süreli bir günde yine O'na yükselir . ( Secde Suresi, 5)

" Melekler ve Ruh ( Cebrail ) , O'na, süresi elli bin yıl olan bir günde çıkabilmektedir. (Mearic Suresi, 4)

610 yılında vahyedilmeye başlanan Kuran-ı Kerim 'de bu kadar açık bir şekilde zamanın göreceliğinden bahsediliyor olunması , onun ilahi bir kitap olduğunun apaçık bir ıspatıdır.



Yaratılıştaki çiftlikler :

" Yerin bitirmekte olduklarından , kendi nefislerinden ve daha bilmedikleri nice şeylerden bütün çiftleri yaratan ( Allah ) çok yücedir. ( Yasin Suresi , 36 )

Erkeklik - dişilik , " çift " kavramının bir karşılığı olmakla beraber , ayette geçen " bilmedikleri nice şeylerden " ifadesi daha geniş bir anlama sahiptir . Nitekim günümüzde ayetin bahsettiği anlamlardan biri ile karşılaşmış bulunmaktayız. Maddenin çiftler halinde yaratıldığını ortaya koyan İngiliz bilim adamı Paul Dirac , 1933 yılında Nobel Fizik Ödülü'nü almaya hak kazanmıştır. " Parité " adı verilen bu buluş , maddenin anti - madde denilen bir çifti olduğu hakikatini ortaya koymuştur. Antimadde , maddenin tersi özellikler taşır. Mesela maddenin tersine ; antimaddenin elektronları artı , protonları da eksi yüklüdür . Bu hakikat bilimsel bir kaynakta şu şekilde ifade edilmektedir :

"Her parçacık zıt yükte bir antiparçacığa sahiptir.Kararsızlık ilişkisi , bize bu çiftlerin var oluşu ile yok oluşunun her yerde ve de her zaman aynı anda oluştuğunu göstermektedir"

Yaratılıştaki çiftlere başka bir örnek ise bitkilerdir. Botanikçiler bitkilerde cinsiyet farklılığı olduğunu , ancak 100 yıl evvel keşfedebilmişlerdir. Oysaki bitkilerin çiftler halinde yaratıldığı Kuran'da 1400 sene evvelden aşağıdaki ayetlerle apaçık bildirilmiştir:

" O , gökleri dayanak olmaksızın yaratmıştır, bunu görmektesiniz . Arzda da , sizi sarsıntıya uğratır diye sarsılmaz dağlar bıraktı ve orada her canlıdan türetip yayıverdi. Biz gökten su indirdik, böylelikle orada her güzel olan çiftten bir bitki bitirdik . "
(Lokman Suresi, 10)

" Ki (Rabbim) , yeryüzünü sizin için bir beşik kıldı , onda sizin için yollar döşedi ve gökten su indirdi ; böylelikle bununla her tür bitkiden çiftler çıkardık." (Taha Suresi, 53)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.