Hakkari-Çukurca karayolunda mayın bulundu

Hakkari-Çukurca karayolunda mayın bulundu
Hakkari-Çukurca karayolunda askerlerin rutin olarak yaptığı tarama esnasında uzaktan kumandalı iki mayın patlatılırken, diğer tuzakların imhası için de yol geçici olarak ulaşıma kapatıldı.

  Edinilen bilgiye göre olay, sabah saatlerinde Hakkari-Çukurca karayolunun 13 ile 14. kilometresinde meydana geldi. Hakkari İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, karayolunda rutin olarak mayın taraması yaptıkları sırada Ağaçdibi köyü yakınlarında daha önceden döşenmiş mayınlar PKK’liler tarafından patlatıldı. Patlamada can kaybı olmadığı gibi maddi hasar da meydana gelmedi.

  İKİNCİ MAYINLI TUZAK BULUNDU

  Hakkari-Çukurca karayolunun 13. kilometresindeki Vali Gürbüz Çeşmesi yakınlarında ise tarama esnasında tuzaklanmış mayın bulundu. Mayınların etkisiz hale getirilmesi için Hakkari-Çukurca karayolu geçici olarak ulaşıma kapatıldı. Jandarma ekipleri çalışmalarını sürdürürken, Hakkari Dağ ve komando Tugay Komutanlığı’nda kalkan helikopterler ise bölgede güvenliği sağladı.

  Yetkililer, iki tuzağın mayın taraması esnasında uzaktan kumanda ile patlatıldığını, yola döşenen iki mayınlı tuzağın ise etkisiz hale getirilmesi için çalışmaların sürdüğünü belirttiler. Yetkililer patlamada can ve mal kaybının ise olmadığını ifade ettiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.