Hakkari ev sahipliği yaptı

Hakkari ev sahipliği yaptı
Van-Ağrı ve Hakkari Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Odası’nın (SMMMO) 17. Oda Meclisi Toplantısı Hakkari’de yapıldı.

HAKKARİ -  Toplantıya İstanbul Serbest Mali Müşavirler Odası (İSMMO) Başkanı Yahya Arıkan, Genel Sekreteri Erol Demir, Van SMMM Odası Başkanı İbrahim Şahin, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Hakkari İl Temsilcisi Tahirhan Taş ve Van-Ağrı ve Hakkari’den Oda üyesi yaklaşık 60 kişi katıldı. Hakkari’de 20 kilometre mesafede bulunan bir dinlenme tesisinde öğle yemeğinde bir araya gelen oda başkanları, daha sonra Hakkari Ticaret ve Odası’nın (HATSO) toplantı salonunda toplantıya geçtiler. 

Toplantıda konuşan Hakkari Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Temsilcisi Tahirhan Taş, zor bir coğrafyada bulunduklarını söyledi. Hakkari’nin pilot il kapsamına alınmadığı takdirde hiçbir sorunun çözülemeyeceğini söyleyen Taş, Hakkari tarihi ve kültürü, bölgede güvenlik gerekçesi ile boşaltılan köyler, Hakkari Üniversitesi’nin son durumu, bölgedeki sınır ticareti, yöredeki zengin maden yatakları, esnafların içinde bulunduğu zor durum, Kürt sorunu ve barış süreci ile ilgili detaylı bilgiler verdi.
17. Oda Meclis Toplantısı’nda, son KDV genel tebliği ve Van ile ilgili mücbir sebep halinin görüşülmesi, Hakkari ilinde faaliyette bulunan meslek mensuplarının mesleki sorunları ve çözüm önerileri, oda başkanlarının sorunları, görüş ve temenniler ele alındı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.