HAKKARİ KENDİ FAKİRİ YETMEZMİŞ GİBİ; BATI’DAN GELEN DİLENCİLERDEN GEÇİLMİYOR

HAKKARİ KENDİ FAKİRİ YETMEZMİŞ GİBİ;  BATI’DAN GELEN DİLENCİLERDEN GEÇİLMİYOR
HAKKARİ - Hakkari’de il dışından gelerek dilenen ve Ramazan ayında sayıları artan dilencilere yöre halkı sert tepki gösterdi.

HAKKARİ KENDİ FAKİRİ YETMEZMİŞ GİBİ;  BATI’DAN GELEN DİLENCİLERDEN GEÇİLMİYOR


HAKKARİ - Hakkari’de il dışından gelerek dilenen ve Ramazan ayında sayıları artan dilencilere yöre halkı sert tepki gösterdi. 
Suriye’deki iç savaştan kaçtıkları iddia edilen ve şehrin en işlek caddelerinde dilenen kadın ve çocuk sayısında Ramazan ayında artışların yaşandığı belirtildi.
İftar sonrası çarşı merkezinin en işlek caddelerinde dilenen kadın ve çocukları yoldan geçen vatandaşları da rahatsız ettiği belirtildi. Küçük yaştaki çocuklar yoldaN geçenlere yapışarak para isterken aileleri ise caddelerin ortasında oturarak kucaklarındaki çocukları ile dileniyor. Açık havadaki kahveleri de mesken tutan dilenciler burada da vatandaşları rahatsız ediyorlar.
“HAKKARİ’NİN YERLİSİ ASLA DİLENMEZ”
Hakkari’de dilenen hiçbir ailenin olmadığını belirten vatandaşlar, yardıma muhtaç olan ailelere gerek valiliğin gerekse belediyenin yardım eli uzattığını ifade ederek, "Hakkari’ye gelip dilenen kişiler, çocuklarını da kullanarak duygu sömürüsü yapıyor. Bunlar Suriye’de kaçıp da gelen aileler değildir. İl dışından gelen bu dilencilerin acilen şehirden çıkartılması gerekiyor. Çünkü Hakkari’nin imajını zedeliyorlar. Burada aç ve açıkta olan ailede olabilir, ancak bu aileler asla dilenmez. Batıdan ilimize gelenler bu dilenenlerin yöre halkından olduğunu zannediliyor. Oysa bu doğru değildir. Bu dilenen dilenci şebekesinin il dışına çıkartılmasını istiyoruz” şeklinde konuştular.
Hakkari Belediye Başkanlığı yetkilileri ise, Ramazan ayının gelmesi ile birlikte dilenci sayısının artmasından haberleri olduğunu belirterek zabıta ekiplerinin yakında bir operasyonla bunları şehir dışına çıkartacaklarını belirttiler.(İHA)
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.