Hakkari’de 2 polis, Siirt’te 3 asker hayatını kaybetti

Hakkari’de 2 polis, Siirt’te 3 asker hayatını kaybetti
Hakkari’de polis kontrol noktasına patlayıcı yüklü araçla düzenlenen saldırıda iki polis hayatını kaybederken, Siirt’te de zırhlı askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamada 3 asker hayatını kaybetti.

 

Hakkari’de iki polis hayatını kaybederken, Siirt’te de 3 asker hayatını kaybetti.

Siirt-Eruh karayolunun Karaboğazı Köyü yakınlarında zırhlı askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamada 3 asker hayatını kaybetti. Yaralı asker, Siirt Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Patlamanın ardından çevredeki ormanlık alanda yangın çıkarken, saldırının ardından bölgede operasyon başlatıldı.

Patlamanın ardından Siirt Valiliği açıklama yaptı. Açıklamada şunlar belirtildi:

“27 Temmuz 2016 günü saat 20:45 sıralarında ilimiz Merkez Jandarma Karakol Komutanlığı sorumluluk alanında, yeni Eruh yolu üzerinde, Kayaboğaz Köyü yakınlarında askeri konvoyun geçişi esnasında Bölücü Terör Örgütü PKK Mensuplarınca önceden yola yerleştirilen El Yapımı Patlayıcının (EYP) patlatılması sonucu, 3 askeri personelimiz Şehit olmuştur. Olay yerine Jandarma Özel hareket ve olay yeri inceleme timleri sevk edilmiş, araştırma, soruşturma ve geniş çaplı operasyonel faaliyetler devam etmektedir. Hain ve alçakça yapılan saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetlerine ve Milletimize başsağlığı ve sabır, diliyoruz.”

Hakkari’de 2 polis hayatını kaybetti

Hakkari’de Depin Polis Kontrol Noktası’na patlayıcı yüklü araçla düzenlenen saldırıda ikisi ağır 13 polis ile üç vatandaş yaralandı.

Hakkari Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan durumu ağır olan iki polis hayatını kaybetti, 11”i polis üç vatandaşın tedavisi ise sürüyor.

Saldırının ardından Hakkari Valiliği açıklama yaptı. Açıklamada şunlar belirtildi:

“Van istikametinden gelen ve uygulama noktasındaki güvenlik güçlerimize yönelik ve askeri personel sevkiyatı yapan konvoyun uygulama noktasına yaklaştığı sırada, bölücü terör örgütü mensuplarınca bomba yüklü beyaz Toyota Hilux marka araçla saldırı yapılmıştır. Yapılan hain saldırı sonucunda 2 polis memurumuz şehit olurken 11 polis memurumuz, 1 askeri personelimiz ve 3 sivil vatandaşımız yaralanmıştır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine ve emniyet teşkilatımıza başsağlığı ve sabırlar, yaralılarımıza ise acil şifalar diliyoruz. Aziz milletimizin başı sağolsun.”

Saldırının ardından bölgede operasyon başlatıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.