Hakkari’deki olaylar Yüksekova’da protesto edildi

Hakkari’deki olaylar Yüksekova’da protesto edildi
Hakkari’de 4 gün önce 4 genç arasında başlayıp 2 aşiretin kavgasına dönüşen ve bir kişinin ölümü, 4 kişinin de yaralanmasına neden olan olaylar, Yüksekova ilçesinde düzenlenen yürüyüşle protesto edildi.

HAKKARİ - Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Yüksekova ilçe binası önünde bir araya gelen yüzlerce kişi, 18 Temmuz akşamı Hakkari kent merkezinde 4 genç arasında başlayan ve kısa sürede büyüyüp 1 kişinin ölümü ve 4 kişinin de yaralanmasına neden olan aşiret kavgasını protesto etmek için ilçe merkezindeki Cengiz Topel Caddesi üzerinde yürüyüş gerçekleştirdi. Oslo Oteli önünde başlayan ve “Kahrolsun cehalet” sloganının atıldığı yürüyüş sonrası Zagros İş Merkezi’nin önüne gelen kalabalığa hitaben konuşan Yüksekova Kent Meclisi Eş Başkanı Şerafettin Dede, Hakkari’de yaşanan olaylardan dolayı büyük bir üzüntü duyduklarını söyledi.

"Aramızda aşiretçilik yoktur"

Hiçbir aşirete mensup olmadıklarını ve aşiretlerin yolundan gitmeyeceklerini ifade eden Dede, Hakkari’de yaşanan olaylardan bütün kesimlerin rahatsız olduğunu belirterek, “Hepimiz kardeşiz. Hiçbir güç de aramıza aşiretçilik sokamaz. Hakkari’de kavgaya katılan herkesin sağduyuyla hareket etmesi gerekiyor. Yıllarca verilen mücadeleyle sağlanan Hakkari’deki birlikteliğin bozulmasına biz müsaade etmeyeceğiz. Bizim aramızda aşiretçilik yoktur. Kirli ellerin çıkarları yüzünden bu olayların yaşanması kabul edilemez. Bütün dünya sesimizi duysun, aşiretçiliğin yolundan gitmeyeceğiz. Hiç kimse, yıllarca bölgemizde süren eski zihniyeti tekrar bizlere kabul ettiremez. Burada herhangi bir aşiret yok” dedi.

Daha sonra konuşan DBP Yüksekova İlçe Başkanı Fikret Turgut ise Rojava’da Kürtlerin, birlik halinde çetelere karşı mücadele ettiğini fakat Hakkari’de Kürtlerin birbiriyle kavga halinde olmasının yanlış olduğunu ifade ederek, "Bir an önce kanaat önderlerinin, sivil toplum kuruluşlarının (STK) ve aydınların bu olayları yatıştırması için gerekli çabayı göstermeleri gerekir" dedi. (iha) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.